Лауш добија дјечије игралиште

Данијела Стоканић
Лауш добија дјечије игралиште

Бањалука - Малишани насеља Лаушу ускоро ће добити прво дјечије игралиште, које ће бити смјештено у непосредној близини Омладинског фудбалског клуба.

Предсједник Савјета мјесне заједнице Лауш Небојша Матић рекао је да је почела припрема терена на којем ће бити постављени сви садржаји за игру малишана.

- Ријеч је о мањем дјечијем игралишту са свим пратећим садржајима - рекао је Матић.

Он је додао да су се одлучили за изградњу мањег игралишта јер за веће нема новца.

- И мање игралиште свакако ће значити за малишане. У нашем насељу има много дјеце, која су до сада много времена, због недостатка мјеста за игру, проводили на улицама - рекао је Матић и додао да дјеца убудуће у овом насељу више неће бити на улицама већ на игралишту.

Он је нагласио да је ово само почетак изградње и уљепшавања дијела насеља Лауш, који има велики број становника.

Према ријечима Матића у овом насељу планирана је изградња још  дјечијих игралишта.

- Једно од већих игралишта требало би да буде и у улици Владимира Роловића, за које су недавно ријешени имовинско правни односи - нагласио је Матић и додао да је за градњу овог игралишта потребно обезбиједити новац.

Матић је захвалио Градској управи на издвојеном новцу за мало дјечије игралиште, те додао да очекује да ће и даље град улагати у изградњу мјеста за игру малишана у овом насељу.

Мјештанин Карађорђеве улице Горана Марић рекла је да је срећна што ће малишани из овог насеља коначно добити свој кутак. 

- Имам двоје малишана. Свакодневно страхујем за њихову безбједност, јер их изводим испред зграде, која се налазу поред главног пута, да се играју, јер немам друго гдје. Аута јурцају, ограде нигдје нема, дјечија игралишта су нам удаљена и по неколико километара -  рекла је Марићева и додала да ће ново игралиште бити мало, али боље је икакво, него никакво.

Захтјеви

Мјештани и осталих насеља на подручју града траже да на зеленим површинама буду изграђена игралишта за дјецу, јер малишани немају гдје да се играју. Милица Ковачевић из насеља Алеја центар рекла је да су и у овом дијелу града потребна мања игралишта са тобоганима, вртешком и љуљашкама како би имали гдје да изведу дјецу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана