Кружним током до велељепног тржног центра

Ивана Кардум
Кружним током до велељепног тржног центра

Бањалука - Новоизграђени кружни ток на укрштању источног транзита и улице Олимпијских побједника, код тек саграђеног велељепног тржног центра “Делта планет”, пуштен је јуче у функцију.

Раскрсницу која ће олакшати проток саобраћаја на овој изузетно прометној саобраћајници отворили су предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић, министар саобраћаја и веза РС Неђо Трнинић, градоначелник Игор Радојичић и директор “Путева РС” Ненад Нешић.

- Ово је пројекат који је значајан за град Бањалуку и за Републику Српску. Раскрсница неће користити само возилима већ и пјешацима који имају подземне пролазе за безбједно кретање - казао је Вишковић.

Трнинић је рекао да ће се, када је ријеч о Бањалуци, много градити и у будућности.

- Очекује нас изградња источног транзита и израда обилазнице око града у профилу аутопута - казао је Трнинић.

Радојичић је изјавио да је кружни ток само један од многобројних пројеката у граду који су недавно реализовани.

- Ово је пета кружна раскрсница која је у протеклом периоду изграђена и само је једна у низу активности коју реализујемо са “Путевима РС” на побољшању саобраћајне инфраструктуре у граду - рекао је Радојичић.

Нешић је рекао да је најзахтјевнији дио посла била изградња потходника.

- Дио још није завршен и треба да буде уређен - навео је Нешић.

У изградњу кружног тока, који се налази код тржног центра “Делта планет”, уложено је више око 2,8 милиона КМ.

Кружну раскрсницу краси фонтана, а за пјешаке је направљен подземни пролаз како би био избјегнут надземни прелазак ове изузетно фреквентне саобраћајнице.

Раскрсница код “Мљекаре”

Нови кружни ток на Малти, у близини некадашње “Мљекаре”, биће инсталиран до краја идућег мјесеца, најављено је из Одјељења за саобраћај и путеве. На овој локацији, односно укрштању прометних улица Младена Стојановића и Триве Амелице, биће уграђена монтажна раскрсница. Ових дана изабран је и извођач радова, а вриједност набавке износи 37.000 КМ. Према пројекту, нови кружни ток имаће једну саобраћајну траку.

- На овој локацији ће најприје бити уграђен нови асфалтни слој јер је постојећи оштећен и појавили су се колотрази, а затим ћемо поставити монтажну раскрсницу - истакао је начелник Одјељења за саобраћај и путеве Славиша Сандић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана