Кружни ток на Ребровцу до 15. јуна

nezavisne.com
Кружни ток на Ребровцу до 15. јуна

Бањалука - Завршетак изградње кружног тока код ребровачке цркве и спајања источног транзита, али и почетак градње новог Зеленог моста очекујемо 14. или 15. јуна, рекао је градоначелник Игор Радојичић.

Додао је да је за цијело подручје Старчевице и Обилићева завршетак ових радова кључна ствар у области саобраћаја.

Радојичић је истакао да се након радова на спајању источног транзита очекује и његов наставак.

Градња кружног тока на Ребровцу у вриједности од 551.000 КМ и спајање источног транзита у вриједности од око 850.000 КМ почели су у новембру прошле године.

“Поред овога, на Старчевици смо договорили доградњу ОШ 'Бранко Радичевић' са 10 нових учионица, дјечје игралиште, затим нови вртић на локацији гдје је била Градска развојна агенција, те више саобраћајница које су у овој години у плану”, објаснио је Радојичић.

Нагласио је да је то само дио онога што је планирано на подручју највеће мјесне заједнице у граду.

Данас је почела градња канализационе мреже у Тузланској улици, у горњој зони Старчевице за двадесетак домаћинстава.

“Највеће градско насеље има много потреба и ове године ће овдје бити доста радова. Почињемо изградњу дијела канализације у Тузланској улици у дужини од 350 метара. Укупна вриједност је око 60.000 КМ, а извођач радова је предузеће 'Грађење Ђурић'“, објаснио је Радојичић.

Додао је да очекује да радови буду завршени за 45 дана.

Предраг Џајић, предсједник Савјета мјесне заједнице Старчевица, казао је да је изградња канализације у овој улици веома значајна за мјештане.

“Изградња канализације је почела на захтјев грађана, односно Савјета мјесне заједнице Старчевица. Прошле године смо радили канализацију у Улици Слободана Дубочанина, а веома се радујемо што ћемо ускоро добити још један вртић и дјечје игралиште”, објаснио је Џајић.

Ово је први од укупно три већа пројекта изградње канализационе мреже широм града, који ће бити ускоро реализовани. Према плановима, ускоро слиједе радови и у Улици Косте Јарића, а планиран је и почетак изградње у дијелу Побрђа и Лауша.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана