Крупа на Врбасу: Улажу 90.000 марака за покривање трибине

Сања Амиџић
Крупа на Врбасу: Улажу 90.000 марака за покривање трибине

Бањалука - Изградња фудбалског стадиона у мјесној заједници Крупа на Врбасу, која траје неколико година, ушла је у завршну фазу, а ускоро ће у покривање трибине и опремање просторија бити уложено 90.000 марака.

Ово је потврдио предсједник Фудбалског клуба Крупа Драгомир Илић, додајући да се тренутно ради на спољном уређењу трибина и постављању рекламног материјала.

- У року од 30 дана очекујемо да покријемо централни дио  трибине испод које се налазе свлачионице, просторије за састанке и све оно што је потребно да би овдје могле бити одиграване утакмице јуниорске Премијер лиге БиХ - рекао је Илић и додао да је за ову фазу град Бањалука издвојио око 90.000 марака.

Према важећем регулационом плану, са бочног дијела трибине предвиђено је да буде изграђена спортска амбуланта са пратећим садржајима.

- Биће изграђена теретана и сала за вјежбање. Оне ће бити намијењене првенствено спортистима, али и заинтересованим рекреативцима коју буду имали жељу и вољу да се баве спортом. Поред теретане и амбуланте, у плану за 2014. годину је израда и два терена за тенис - казао је Илић.

Према његовим ријечима, и поред тога што су у току кризне године, покушаће да изнађу средства како би било завршено све оно што је планирано.

- Покушаћемо да посредством неких пријатеља клуба испунимо планове. То ће бити у склопу посљедње фазе спољног уређења стадиона - рекао је Илић.

Он је додао да је од почетка изградње стадиона до данас уложено око 1,1 милион марака.  

Мјештанка Крупе на Врбасу Марија Илић каже да је стадион који се гради у Крупи прави избор за омладину овог краја.

- У Крупи има доста младих људи. Већина дјечака са овог подручја тренира у локалном клубу, што је јако добро за њих, а за похвалу клубу јер је ово, мислим, једини клуб на подручју града у коме се не плаћа чланарина - рекла је Илићева и додала да сви родитељи нису у могућности да својој дјеци обезбиједе новац за тренинг.

Према њеним ријечима, стадион осим дјеце свакодневно посјећују и рекреативци.

- На стадиону се свако вече поред многобројне дјеце могу видјети и други људи који ту дођу на трчање, одбојку или доведу дјецу на игралиште - казала је Илићева и додала да је управо она један од рекреативаца који дођу на трчање кад год имају слободног времена.

Три деценије Крупе

Фудбалски клуб Крупа основан је 1983. године. У току рата клуб је прекинуо рад, који поново наставља 1996. године. Јуна 2013. године клуб улази у Другу лигу Републике Српске, група запад. Побједници су овогодишњег Купа града Бањалуке и Подручног купа Републике Српске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана