Krov nad glavom za 142 porodice

Sanja Amidžić
Krov nad glavom za 142 porodice

Banjaluka - Izgradnja dvije zgrade sa 142 stana za porodice poginulih boraca i ratnih vojnih invalida, od prve do četvrte kategorije, juče je zvanično počela u naselju Ada, a za to je obezbijeđeno 4,4 miliona maraka.

Ministar rada i boračko-invalidske zaštite RS Petar Đokić, koji je i ozvaničio početak radova, rekao je da je novac obezbijedila Vlada RS u okviru realizacije Programa stambenog zbrinjavanja porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida, dok je lokaciju obezbijedio grad.

- Ranije smo u ovom naselju završili izgradnju zgrada sa 142 stana za boračke kategorije, a porodice će se tamo veoma brzo useliti - kazao je Đokić i dodao da bi nova zgrada trebalo da bude useljiva u martu ili aprilu naredne godine.

Napomenuo je da bi u toku ove godini trebalo da bude završen program stambenog zbrinjavanja boračkih kategorija u Srpskoj.

- U toku je izgradnja 670 stanova za boračke kategorije u RS, kao i pregovori za gradnju preostalih stanova. To znači da bi do kraja godine trebalo da bude izrađen ukupno 761 stan - rekao je Đokić.

Zamjenik gradonačelnika Jasna Brkić rekla je da je zajedničkim aktivnostima Vlade RS i grada u protekom periodu obezbijeđeno više od 800 stanova za boračke kategorije.

- Na listi imamo još 130 porodica koje su se prijavile za stambeno zbrinjavanje. Vjerujem da ćemo i ovim porodicama pomoći da riješe svoje stambeno pitanje - kazala je Brkićeva.

Poslije spoljašnjeg uređenja zgrada i pribavljanja upotrebne dozvole za objekte i infrastrukturu slijedi useljenje porodica u već izgrađene stanove.

- U proteklom periodu grad je iz svog stambenog fonda dodijelio 315 stanova porodicama poginulih boraca i ratnih vojnih invalida - kazala je Brkićeva i dodala da će grad učiniti sve da porodice što prije usele u novoizgrađene stanove.

Investitor

Izgradnju stanova za boračke kategorije u naselju Ada vodi preduzeće "Graditelj" iz Teslića.

Direktor te firme Milorad Vuković rekao je da će rokovi za izgradnju biti ispoštovani prema ugovoru.

- Kvalitet radova na ovim objektima je na zavidnom nivou - kazao je Vuković. 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana