Кров над главом за 142 породице

Сања Амиџић
Кров над главом за 142 породице

Бањалука - Изградња двије зграде са 142 стана за породице погинулих бораца и ратних војних инвалида, од прве до четврте категорије, јуче је званично почела у насељу Ада, а за то је обезбијеђено 4,4 милиона марака.

Министар рада и борачко-инвалидске заштите РС Петар Ђокић, који је и озваничио почетак радова, рекао је да је новац обезбиједила Влада РС у оквиру реализације Програма стамбеног збрињавања породица погинулих бораца и ратних војних инвалида, док је локацију обезбиједио град.

- Раније смо у овом насељу завршили изградњу зграда са 142 стана за борачке категорије, а породице ће се тамо веома брзо уселити - казао је Ђокић и додао да би нова зграда требало да буде усељива у марту или априлу наредне године.

Напоменуо је да би у току ове години требало да буде завршен програм стамбеног збрињавања борачких категорија у Српској.

- У току је изградња 670 станова за борачке категорије у РС, као и преговори за градњу преосталих станова. То значи да би до краја године требало да буде израђен укупно 761 стан - рекао је Ђокић.

Замјеник градоначелника Јасна Бркић рекла је да је заједничким активностима Владе РС и града у протеком периоду обезбијеђено више од 800 станова за борачке категорије.

- На листи имамо још 130 породица које су се пријавиле за стамбено збрињавање. Вјерујем да ћемо и овим породицама помоћи да ријеше своје стамбено питање - казала је Бркићева.

Послије спољашњег уређења зграда и прибављања употребне дозволе за објекте и инфраструктуру слиједи усељење породица у већ изграђене станове.

- У протеклом периоду град је из свог стамбеног фонда додијелио 315 станова породицама погинулих бораца и ратних војних инвалида - казала је Бркићева и додала да ће град учинити све да породице што прије уселе у новоизграђене станове.

Инвеститор

Изградњу станова за борачке категорије у насељу Ада води предузеће "Градитељ" из Теслића.

Директор те фирме Милорад Вуковић рекао је да ће рокови за изградњу бити испоштовани према уговору.

- Квалитет радова на овим објектима је на завидном нивоу - казао је Вуковић. 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана