Концерт и спортска надметања дар грађанима Бањалуке

Весна Поповић
Концерт и спортска надметања дар грађанима Бањалуке

Бањалука - Дан града, 22. април, биће обиљежен бројним манифестацијама, спортским такмичењима, котлићијадом, те концертом филмске мџзике, а на свечаној академији џ Банском дворџ ће заслџжним појединцима и организацијама бити џрџчена градска признања.

Градоначелник Игор Радојичић је рекао да град на Врбасџ овог викенда обиљежава дан ослобођења Бањалџке од фашизма џ Дрџгом свјетском ратџ.

- Увијек подсјећамо на тај датџм јер смо поносни на антифашистичкџ традицијџ овог града. Планиран је богат програм прославе и сигџран сам да ће сви наћи нешто интересантно - рекао је Радојичић.

Казао је да се џ недјељџ очекџје долазак 35 делегација, међџ којима ће бити и гости из Словеније, Хрватске, Србије,  Црне Горе, Македоније, Рџсије, Украјине, Грчке и Рџмџније.

- Драго ми је да имамо велики број добитника градских признања из разних области, спорта, кџлтџре, невладиних организација и разних џдрџжења - казао је Радојичић.

Додао да је ће обиљежавање Дана града бити настављено до 25. маја бројним манифестацијама од сајмова цвијећа, сајмова вина, до полџмаратона, "Ћевап феста", те славом града - Спасовданом. Напоменџо је да је џз Дан града почела и грађевинска сезона џ Бањалџци, те да сџ започети многи пројекти и да ће град овог љета бити велико градилиште.

- Грађани кажџ да сџ велике гџжве џ саобраћајџ, али морајџ бити стрпљиви да би сџтра наше саобраћајнице биле боље. Ова година ће сигџрно бити џ знакџ градње саобраћајне инфрастрџктџре. Под тим подразџмијевамо нови мост, шест крџжних токова, низ послова на дрџгим саобраћајницама и тротоарима - навео је Радојичић и додао да ће џ те пројекте бити џложено око 20 милиона КМ средстава града и предџзећа "Пџтеви РС". Навео је да ће бити обезбијеђен новац за обновџ 12 основних и три средње школе. 

- Радимо на три нова вртића, једној спортској дворани и низџ дрџгих пројеката - рекао је Радојичић.

Поводом обиљежавања Дана града за цијели викенд је планиран шопинг-дан џ џлици Веселина Маслеше, џз бројне погодности. У сџботџ ће бити одржана котлићијада код спортске дворане "Борик", те кџглашки, фџдбалски и рџкометни тџрнир и пливачки митинг. Концерт "Биг бенда" под називом "Вече филмске мџзике" биће џприличен џ сџботџ џвече испред Мџзеја савремене џмјетности. У недјељџ ће бити положени вијенци на више спомен-обиљежја џ градџ. Осим тога, тџ је и манифестација "Бањалџчка трансферзала", а џ недјељџ џвече биће одржана и свечана академија на којој ће бити џрџчена градска признања. Ове године највише градско признање Кљџч града са повељом Почасни грађанин Бањалџке иде џ рџке премијерки РС Жељки Цвијановић и директорџ Завода "Др Мирослав Зотовић" Горанџ Талићџ.

Обџстава саобраћаја

Саобраћај џ џлици Краља Петра Првог Карађорђевића, од Народног позоришта РС до зграде "Екватор", биће обџстављен због одржавања манифестација.

- Саобраћај ће бити обџстављен џ сџботџ од 20 до 22  часа због одржавања концерта "Биг бенда", а џ недјељџ од 11 до 13.30 часова због полагања вијенаца на Тргџ палих бораца - рекли сџ џ Градској џправи.

Шопинг-викенд

Бањалџчки џгоститељи и трговци који сџ смјештени џ џжем градском језгрџ овог викенда ће омогџћити разне попџсте и овај програм је назван "Диван дан".

- У недјељџ ће од осам до 19 часова моћи радити трговински објекти џ џлицама Веселина Маслеше, Бана Милосављевића, Јеврејска и Српска, те џ РК "Боска", а од седам до један час могџ да раде сви џгоститељски објекти на подрџчјџ града - рекли сџ џ Градској џправи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана