Колоне аутомобила окупирале тротоаре на Паприковцу

Данијела Стоканић
Колоне аутомобила окупирале тротоаре на Паприковцу

Бањалука - Тражимо и надамо се да ћемо врло брзо наћи простор за привремени паркинг да бисмо растеретили тротоаре у улици Јована Рашковића, на којима су сада паркирани аутомобили. Због реконструкције јужног крила Клиничког центра саобраћај у појединим улицама и у кругу болнице морао је бити затворен.

Ово је јуче саопштено из Универзитетске болнице - Клинички центар Бањалука, послије жалби грађана дијела Паприковца да су угрожени, јер су тротоари закрчени.

- Када радови буду завршени на јужном крилу биће изграђен и нови паркинг за 200 аутомобила - рекли су у Универзитетској болници - Клинички центар Бањалука.

У Градској управи истичу да су због реконструкције болнице, како се и очекивало, повећане гужве.

- Из тог разлога већи број возача паркира возила на саобраћајницама, тротоарима, постојећим паркинзима и зеленим површинама. Комунална полиција је излазила, фотографисала и упућивала прекршајне налоге од 40 КМ за непрописно паркирана возила испред улаза у дворишта или на зеленим површинама - рекао је портпарол Градске управе Миленко Шајић.

Из Градске управе апелују на све који имају потребу да посјете болницу да, уколико су у могућности, користе јавни превоз због повећаних гужви.

Мјештани Паприковца упутили су јуче саопштење да је, због великог броја паркираних возила на тротоарима с обје стране улице Јована Рашковића и то од броја 51 па све до аутобуског стајалишта Видик, највише угрожена безбједност дјеце.

- Сам излазак из кућа је немогућ, јер су улази у дворишта закрчени. Већина мјештана страхује за безбједност своје дјеце, јер до школе, умјесто тротоаром, иду коловозом, којим возачи јурцају - стоји у писму мјештана Паприковца, које је упућено на адресу "Гласа Српске".

Још се наводи да су се становници тог дијела Паприковца неколико пута жалили градским и републичким институцијама, али да ништа није ријешено када је ријеч о том питању.

- Сваки позив који смо упутили било којој од институција завршио се одговором - да не могу направити ништа. У комуналној полицији истичу да су немоћни, јер је болница у близини и да људи немају гдје да паркирају возила. Узалудни су и позиви паук служби и саобраћајној полици - стоји у допису.

Мјештани Паприковца истичу да су свјесни ситуације, али да је страх за дјецу већи од било каквог стрпљења.

- Бар да стоји полиција на саобраћајници и зауставља несавјесне возаче који возе великом брзином, било би нам много лакше - кажу становници улице Јована Рашковића.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана