Клинички центар и Завод Др Мирослав Зотовић: Пакетићи и пјесме обрадовали дјецу

Сања Амиџић
Клинички центар и Завод Др Мирослав Зотовић: Пакетићи и пјесме обрадовали дјецу

Бањалука - Припадници полиције јуче су поводом никољданских свечаности пригодним поклонима обрадовали 60 малишана који се тренутно лијече у Клиничком центру, док су дјеца вртића "Бамби" приредила приредбу за вршњаке из Завода за физикалну медицину "Др Мирослав Зотовић".

Командир јединице за подршку ЦЈБ Бањалука Славиша Трифковић рекао је да су ове године пакетиће уручили у сарадњи са члановима Удружења родитеља дјеце обољеле од малигних обољења "Искра".

- Жеља нам је да овој дјеци уљепшамо празничне дане, јер нису и не смију да буду заборављена - рекао је Трифковић.

Пакетићу пуном слаткиша обрадовао се један од малих болесника који се представио као Синиша.

- Ово ми је први пакетић ове године, а светом Николи бих поручио да ми донесе стазу са пуно аутића на даљински управљач - пожелио је Синиша.

Да дјечија хуманост далеко досеже, показали су и малишани вртића "Бамби" из Нове вароши који су за своје другаре из Завода "Др Мирослав Зотовић" припремили приредбу и уручили им пакетиће.

Главни васпитач у овом вртићу Миња Гвозденац рекла је да је ово традиционално дружење које се организује у вријеме новогодишњих и божићних празника.

- За Божић ове године малишани из нашег вртића ишли су на дружење код дјеце у Завод, а сада су они у гостима код нас - казала је Гвозденац.

Додала је да је из Завода дошло петнаестак малишана у пратњи родитеља и медицинских радника.

Слађана Стефановић, која тренутно борави у Заводу, другарима из вртића "Бамби" поклонила је пшеницу засађену поводом Божића.

- Веома ми је драго што сам посјетила другаре у овом вртићу. Ми сваке године засађену пшеницу поклонимо некоме другом, а ове године то је вртић "Бамби" - рекла је Стефановићева.

 

"m:tel"

Поводом Никољдана представници компаније " m:tel " традиционално су и ове године уручили пакетиће штићеницима Дома за дјецу и омладину без родитељског старања "Рада Врањешевић" те дјеци која бораве у Заводу за физикалну медицину "Др Мирослав Зотовић".

Директор Дома "Рада Врањешевић" Владимир Кајкут захвалио је компанији " m:tel " на бризи коју показује за социјално осјетљиве категорије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана