Kanalizaciju čeka 300 kuća uz Rebrovački potok

Sanja Amidžić
Kanalizaciju čeka 300 kuća uz Rebrovački potok

Banjaluka - Oko 300 domaćinstava u ulicama Dujka Komljenovića i Vida Nježića uz Rebrovački potok u mjesnoj zajednica Ada godinama muku muče zbog neizgrađene kanalizacione mreže u ovom dijelu naselja.

Predsjednik Savjeta ove mjesne zajednice Vito Pejaković rekao je da je u toku ove godine bila planirana izrada projektne dokumentacije, ali da do toga nije došlo.

- Izgradnju ovog kanalizacionog voda već pet godina predlažemo kao glavni prioritet naselja, međutim, još ništa nije urađeno - kazao je Pejaković.

Dodao je da je izgradnja kanalizacije glavni prioritet i za narednu godinu.

- Sve otpadne vode iz većine domaćinstava idu u Rebrovački potok, zbog čega se u ovom dijelu naselja osjete neprijatni mirisi, a vidljiva je i prljavština koja može izazvati zarazu - objasnio je Pejaković.

Mještani ovih ulica kažu da im je potok tokom prethodnih poplava donio otpad u kuće i dvorišta.

- Nakon što se voda povukla smrad je nekoliko dana bio nepodnošljiv, zbog čega smo se plašili zaraze - kazali su mještani čije se kuće nalaze neposredno uz vodotok.

Dodaju da se neprijatni mirisi osjete širom naselja, zbog čega često ne mogu otvoriti prozore.

- Izgradnja kanalizacije jedino je pravo rješenje i nadamo se da će ovaj problem biti riješen iduće godine - saglasni su mještani.

Načelnik Odjeljenja za komunalne i stambene poslove i poslove saobraćaja Zoran Novaković rekao je da izgradnja kanalizacije u ulicama Dujka Komljenovića i Vida Nježića nije bila planirana u toku ove godine.

- Odjeljenje nije planiralo izgradnju ove kanalizacione mreže u ovoj godini, ali ćemo prijedlog uzeti u razmatranje za narednu godinu - kazao je Novaković. On je dodao da je naredne godine planirana izgradnja kanalizacije u dijelu ulice Trla u naselju Kočićev vijenac.

Septičke jame

Predsjednik Savjeta mjesne zajednice Ada Vito Pejaković rekao je da pojedine kuće uz Rebrovački potok imaju izgrađene septičke jame.

- Šahtovi postoje, ali u veoma malom broju kuća, a svi ostali su na "divlje" kanalizaciju izveli u obližnji vodotok - kazao je Pejaković.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana