Канализацију чека 300 кућа уз Ребровачки поток

Сања Амиџић
Канализацију чека 300 кућа уз Ребровачки поток

Бањалука - Око 300 домаћинстава у улицама Дујка Комљеновића и Вида Њежића уз Ребровачки поток у мјесној заједница Ада годинама муку муче због неизграђене канализационе мреже у овом дијелу насеља.

Предсједник Савјета ове мјесне заједнице Вито Пејаковић рекао је да је у току ове године била планирана израда пројектне документације, али да до тога није дошло.

- Изградњу овог канализационог вода већ пет година предлажемо као главни приоритет насеља, међутим, још ништа није урађено - казао је Пејаковић.

Додао је да је изградња канализације главни приоритет и за наредну годину.

- Све отпадне воде из већине домаћинстава иду у Ребровачки поток, због чега се у овом дијелу насеља осјете непријатни мириси, а видљива је и прљавштина која може изазвати заразу - објаснио је Пејаковић.

Мјештани ових улица кажу да им је поток током претходних поплава донио отпад у куће и дворишта.

- Након што се вода повукла смрад је неколико дана био неподношљив, због чега смо се плашили заразе - казали су мјештани чије се куће налазе непосредно уз водоток.

Додају да се непријатни мириси осјете широм насеља, због чега често не могу отворити прозоре.

- Изградња канализације једино је право рјешење и надамо се да ће овај проблем бити ријешен идуће године - сагласни су мјештани.

Начелник Одјељења за комуналне и стамбене послове и послове саобраћаја Зоран Новаковић рекао је да изградња канализације у улицама Дујка Комљеновића и Вида Њежића није била планирана у току ове године.

- Одјељење није планирало изградњу ове канализационе мреже у овој години, али ћемо приједлог узети у разматрање за наредну годину - казао је Новаковић. Он је додао да је наредне године планирана изградња канализације у дијелу улице Трла у насељу Кочићев вијенац.

Септичке јаме

Предсједник Савјета мјесне заједнице Ада Вито Пејаковић рекао је да поједине куће уз Ребровачки поток имају изграђене септичке јаме.

- Шахтови постоје, али у веома малом броју кућа, а сви остали су на "дивље" канализацију извели у оближњи водоток - казао је Пејаковић.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана