Kamere stižu u Zeleni vir do 1. oktobra

Danijela Stokanić
Kamere stižu u Zeleni vir do 1. oktobra

Banjaluka - Mještani naselja Zeleni vir neće održati proteste u ponedjeljak jer su im iz gradskih vlasti i policije obećali da će u roku od mjesec postaviti kamere u ovom naselju, kao i rasvjetu kod autobuskih stajališta.

Predstavnik građana iz Zelenog vira Branko Milinković rekao je da će, ukoliko nadležni ne ispune svoje obećanje do 1. oktobra, mještani izlaziti na ulicu svaki dan po dva puta do izbora.

- Nadam se da neće do toga doći, ali ukoliko dođe, mještani Zelenog vira poručuju da neće izaći na izbore. Poslao sam i dopis predsjedniku Srpske Miloradu Dodiku i predsjedniku Vlade RS Željki Cvijanović u nadi da će riješiti naš problem do oktobra - rekao je Milinković.

Mještanin Želimir Kostić, otac dvoje male djece, vjeruje u obećanje nadležnih.

- Svakodnevno prelazim ulicu i to sa djetetom u kolicima i uvijek moram biti oprezan. Kada je policija dolazila u naselje, vozilo se sporo, međutim, u posljednjih dva mjeseca vozila znaju proći brzinom i do 130 kilometara na sat, a ograničenje je od 30 do 40 - rekao Kostić.

Njegov komšija Milan Gavrić, otac dva učenika, kaže da su mještane u izlasku na proteste tokom proteklih pola godine najviše spriječile elementarne nepogode.

- Smatram da, pored svega, problem mještana Zelenog vira treba da bude prioritet, jer šta će nama i ulice i sve ostalo kad su na njima ugroženi građani, a najviše naša djeca - rekao je Gavrić.

Ministar unutrašnjih poslova RS Radislav Jovičić rekao je da će naložiti da bude pojačano prisustvo saobraćajne policije u naselju Zeleni vir do završetka izbora najpovoljnijeg ponuđača za postavljanje fiksnog radara za kontrolu brzine kretanja vozila.

- Očekujem da će kompletna tenderska dokumentacija biti gotova početkom septembra, a Vlada Srpske je već obezbijedila novac za ovaj projekat - rekao je Jovičić.

Smanjiti brzinu

Učenik šestog razreda Danijel Milinković, drugar dječaka Milana koji je prije sedam mjeseci teško povrijeđen na putu u Zelenom viru, zamolio je vozače da poštuju znakove i smanje brzinu.

- Tačno prije sedam mjeseci moj drug Milan je krenuo do mene i dok je prelazio preko puta, udario ga je automobil koji se prebrzo kretao - rekao je Danijel.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana