Kafići otvoreni 24 časa u četiri dana

Vesna Popović
Kafići otvoreni 24 časa u četiri dana

Banjaluka - Kafići, klubovi i restorani koji se nalaze van stambenih zgrada mogu raditi neograničeno prva dva dana nove godine te na Božić i Pravoslavnu novu godinu.

Navedeno je to u zaključku, koji je u petak donio gradonačelnik Igor Radojičić, a kojim je regulisano radno vrijeme ugostiteljskih te pojedinih trgovinskih objekata na području grada do 15. januara iduće godine. Kroz ovaj zaključak i odluke o radnom vremenu ugostitelja, koje su u ovoj godini donijele gradske vlasti, u ostale dane zimskih praznika oni će moći raditi dva sata duže u odnosu na prethodne godine.

- Restorani i kafići radnim danima mogu raditi od sedam do jedan čas poslije ponoći, a vikendom do dva časa poslije ponoći. Ugostitelji sa znakom kvaliteta „zlatna kašika“ radnim danima mogu raditi od sedam do do dva časa poslije ponoći, a vikendom od sedam do tri časa - rekli su u Gradskoj upravi.

Napomenuli su da noćni klubovi mogu raditi od 19 do četiri sata poslije ponoći radnim danima, a vikendom od 19 do pet časova, a saloni za posebne prilike od sedam do četiri časa.

Naglasili su da u ovo produženje radnog vremena nisu uključeni ugostiteljski objekti u stambeno-poslovnim zgradama koji će i dalje raditi u skladu sa propisanim radnim vremenom.

- Kafići i restorani koji su na takvim lokacijama radnim danima i vikendom mogu raditi od sedam do 23 časa, a ugostitelji sa znakom kvaliteta „zlatna kašika“ od sedam do 24 časa, radnim danima, a vikendom još sat duže - rekli su u Gradskoj upravi.

Napomenuli su da je ovaj zaključak donesen na zahtjev Zanatsko-preduzetničke komore regije Banjaluka radi potrebe za dužim radom ugostiteljskih objekata za predstojeće praznike, kako bi bila obezbijeđena bogata i raznovrsna ugostiteljsko-turistička ponuda, kao i zbog prodajnih objekata s ciljem zadovoljavanja potreba građana u dane republičkih praznika.

Dan Republike

U Gradskoj upravi su dodali da će zaključak o radnom vremenu, koji je donio gradonačelnik Igor Radojičić, omogućiti i rad pojedinim trgovcima na republički praznik, 9. januar, Dan Republike.

- Od osam do 13 časova će raditi mesnice, trgovine na malo prehrambenim i neprehrambenim proizvodima i cvjećare - kazali su u Gradskoj upravi.

Neograničen rad

- 1. januar

- 2. januar

- 7. januar

- 14. januar

Ostali dani

- Restorani i kafići radnim danima od sedam do 1.00 čas

vikendom od sedam do 2.00 časa

- Ugostiteljski sa znakom „zlatna kašika“: radnim danima, od sedam do 2.00 časa, vikendom od sedam do 3.00 časa,

- Noćni klubovi radnim danima od 19 do 4.00 časa,

vikendom od 19 do 5.00 časova

- Saloni za posebne prilike od sedam do 4.00 časa

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana