Кафићи отворени 24 часа у четири дана

Весна Поповић
Кафићи отворени 24 часа у четири дана

Бањалука - Кафићи, клубови и ресторани који се налазе ван стамбених зграда могу радити неограничено прва два дана нове године те на Божић и Православну нову годину.

Наведено је то у закључку, који је у петак донио градоначелник Игор Радојичић, а којим је регулисано радно вријеме угоститељских те појединих трговинских објеката на подручју града до 15. јануара идуће године. Кроз овај закључак и одлуке о радном времену угоститеља, које су у овој години донијеле градске власти, у остале дане зимских празника они ће моћи радити два сата дуже у односу на претходне године.

- Ресторани и кафићи радним данима могу радити од седам до један час послије поноћи, а викендом до два часа послије поноћи. Угоститељи са знаком квалитета „златна кашика“ радним данима могу радити од седам до до два часа послије поноћи, а викендом од седам до три часа - рекли су у Градској управи.

Напоменули су да ноћни клубови могу радити од 19 до четири сата послије поноћи радним данима, а викендом од 19 до пет часова, а салони за посебне прилике од седам до четири часа.

Нагласили су да у ово продужење радног времена нису укључени угоститељски објекти у стамбено-пословним зградама који ће и даље радити у складу са прописаним радним временом.

- Кафићи и ресторани који су на таквим локацијама радним данима и викендом могу радити од седам до 23 часа, а угоститељи са знаком квалитета „златна кашика“ од седам до 24 часа, радним данима, а викендом још сат дуже - рекли су у Градској управи.

Напоменули су да је овај закључак донесен на захтјев Занатско-предузетничке коморе регије Бањалука ради потребе за дужим радом угоститељских објеката за предстојеће празнике, како би била обезбијеђена богата и разноврсна угоститељско-туристичка понуда, као и због продајних објеката с циљем задовољавања потреба грађана у дане републичких празника.

Дан Републике

У Градској управи су додали да ће закључак о радном времену, који је донио градоначелник Игор Радојичић, омогућити и рад појединим трговцима на републички празник, 9. јануар, Дан Републике.

- Од осам до 13 часова ће радити меснице, трговине на мало прехрамбеним и непрехрамбеним производима и цвјећаре - казали су у Градској управи.

Неограничен рад

- 1. јануар

- 2. јануар

- 7. јануар

- 14. јануар

Остали дани

- Ресторани и кафићи радним данима од седам до 1.00 час

викендом од седам до 2.00 часа

- Угоститељски са знаком „златна кашика“: радним данима, од седам до 2.00 часа, викендом од седам до 3.00 часа,

- Ноћни клубови радним данима од 19 до 4.00 часа,

викендом од 19 до 5.00 часова

- Салони за посебне прилике од седам до 4.00 часа

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана