КПЗ Бањалука домаћин XVII Пенолошких игара на Козари

Срна
КПЗ Бањалука домаћин XVII Пенолошких игара на Козари

Бањалука - Казнено поправни завод Бањалука домаћин је XVII Пенлошких игара, које су почеле данас на Козари и трајаће до недјеље.

Запослени у канзнено поправним установама у Републици Српској такмичиће се у више спортских дисциплина, такмичарског и ревијалног карактера.

Поред домаћина, на Пенолошким играма учествоваће радници Казнено поправних завода Фоча, Бијељина, Источно Сарајево, Добој и Требиње. Ове године гост Пенолошких игара биће директор Управе за извршење кривичних санкција Србије Дејан Царевић, као и представници казнено поправних установа из Србије.

Директор Казнено поправног завода Бањалука Горан Селак  захвалио је колегама, такмичарима и гостима на подршци и пожелио свима угодан боравак на Козари.

“Циљ ових сусрета, осим спортских такмичења, је и размјена искустава, те развијање и усавршавање пенолошке теорије и праксе”, истакао је директот КПЗ Бања Лука Горан Селак.

Окупљање је почело данас, а након свечаног отварања планирано је дружење учесника уз културно умјетнички програм.

Сутра су на програму утакмице у малом фудбалу, те такмичења у стрељаштву, атлетици, шаху, стоном тенису и другим спортовима.

Осим спортског дијела, учесници и гости ће имати прилику за обилазак Националног парка Козара и меморијалног парка. Биће организован и историјски час са кустосом Музеја на Мраковици, као и пројекција документарног филма о Казнено поправном заводу Бањалука, у продукцији Радио телевизије Републике Српске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана