Još jedno dječije igralište za Lauš

ATV
Još jedno dječije igralište za Lauš

Najmlađi stanovnici Lauša uskoro bi trebalo da dobiju još jedno igralište, ovaj put u blizini crkve.

Igralište će, kao i nedavno otvoreno u ovom naselju u Ulici Koste Krsmanovića, biti sagrađeno u okviru zajedničkog projekta Grada i Razvojnog programa UN-a (UNDP) pod nazivom „Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH” .

-Poslije izbora izvođača građevinskih radova na novom igralištu u MZ Lauš dva, očekujemo da bi realizacija ovog posla na terenu mogla početi uskoro – kazali su u nadležnom Odjeljenju za opštu upravu, koje koordinira ovaj projekat sa UNDP-om.

Uz nova igrališta, u ovom velikom gradskom naselju realizuje se više značajnih infrastrukturnih projekata. U toku je veliki posao izgradnje kružnog toka kod „Sirana”, tu je i izgradnja novog objekta mjesne zajednice i policijske stanice. Takođe, u planu su nova velika saobraćajnica koja bi povezivala Lauš i Paprikovac i rasteretila gužve u Karađorđevoj i Ulici Jovana Raškovića, te nova sportska dvorana pored škole „Sveti Sava”.

Inače, projekat “Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH” je inicijativa vlada Švedske i Švajcarske, a sprovodi ga UNDP u BiH, koji sa 70 odsto sredstava učestvuju u projektima, dok Grad učestvuje sa 30 odsto.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana