Јефтиније гуме избор већине возача

Сања Амиџић
Јефтиније гуме избор већине возача

Бањалука - Доласком хладних дана власници четвороточкаша похрлили су да своје аутомобиле припреме за зиму, а у вулканизерским радњама кажу да су гужве за замјену пнеуматика кренуле још од почетка мјесеца.

Према њиховим ријечима, углавном се траже јефтиније гуме, а како се приближава 15. новембар, када је званичан датум за постављање зимске опреме, све је већа навала.

У предузећу "Кемоимпекс" рекли су да су гужве свакодневне, али да успијевају да услуже све купце који дођу у једном дану.

- На монтажи је увијек неколико возила гдје се ради замјена. Прави талас очекујемо 15. новембра, јер већина људи чека баш тај датум за замјену љетних пнеуматика - казали су у овом предузећу.

Према њиховим ријечима, у понуди имају јефтиније, али и гуме скупљих произвођача.

- Код нас се највише продаје гума марке "ласа", мада има и оних који траже "саву", "тигар", "мишелин", али их је мање. Углавном влада потражња за јефтинијим гумама - навели су у овом предузећу.

Ситуација ништа није другачија ни у Ауто-центру "Меркур" гдје кажу да су гужве све веће.

- На замјену гума чека се по неколико часова. Али смо увели олакшицу за купце, када довезу аутомобил добију број и договоримо се о сатници када треба да дођу, тако да не морају стално бити у вулканизерској радњи и чекати - казао је продавац у овом ауто-центру Чедомир Лончар.

Према његовим ријечима, купци бирају гуме зависно од стања возила, мада има и оних који стављају скупље гуме на старије аутомобиле, али је више оних који купују јефтиније. До сада у овом ауто-центру највише се продало "савиних" гума.

У ауто-сервису "Палачковић" кажу да, осим замјене гума, власници аутомобила долазе и на замјену расхладне течности.

- Још од прошле седмице свакодневне су гужве када је ријеч о припреми аутомобила за зиму. Мијењамо гуме, провјеравамо пермант. Половином мјесеца очекујемо још више клијената - казали су у сервису "Палачковић".

Савјет

У ауто-сервису "Палачковић" савјетују возаче да на возилима замијене љетне гуме новим или да уграде оне од лани којима шара није мања од три милиметра.

- У зимским условима возачи долазе у проблем када не замијене љетне гуме или користе зимске које нису више за употребу. Зато да би били безбједни на путу потребно је адекватно и опремити возило - истакли су у овом сервису.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана