Једна од градских улица биће названа по Маријану Бенешу

Срна
Једна од градских улица биће названа по Маријану Бенешу

Бањалука - Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић изјавио је данас у Бањалуци да би једна од бањалучких улица требало да добије назив по легендарном боксеру Маријану Бенешу, једном од највећих спортиста у историји града.

Радојичић је у обраћању на данашњој сједници Скупштине града, која је почела минутом ћутања за преминулог Бенеша, нагласио да су стечени услови да једна од улица буде названа по Маријану Бенешу и најавио да би то ускоро могло бити и урађено.


Он је појаснио да, према устаљеној процедури, иницијатива мора бити званично упућена градској комисији за називе улица, коју чине историчари и стручњаци разних профила у чијој је надлежности да одлучују о том питању и да о томе обавијесте Скупштину града.

“Након што се добије став комисије, коначну одлуку доноси градска Скупштина. Лично, сматрам да су створени услови за то и да то треба урадити”, рекао је Радојичић.

Радојичић је најавио да ће Град Бањалука у договору са породицом преминулог Бенеша у петак, 7. септембра, у Културном центру Бански двор организовати комеморацију поводом смрти једног од највећих бањалучких спортиста свих времена.

Комеморација ће почети у 11.00 часова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана