Изграђен нови мост у Градини код Драгочаја

Срна
Изграђен нови мост у Градини код Драгочаја

Бањалука - У засеоку Градина у бањалучком приградском насељу Драгочај изграђен је нови мост преко рјечице Драгочајке, у шта је уложено 50.000 КМ из градског буџета.

Нови мост је саграђен на локалном путу Градина-Кауре-Шалићи, у оквиру обнове путне инфраструктуре на овом, приградском подручју.

Градоначелник Игор Радојичић, који је данас посјетио Драгочај, подсјетио је да је стара конструкција била готово неупотребљива због дотрајалости, те истакао да ће мјештани ових села сада бити боље повезани са остатком насеља.

Он је навео да је планирана и градња новог моста у центру Драгочаја, што је веома значајно јер на овој локацији често долази до плављења, саопштено је из Градске управе.

"Нажалост, није успио први тендер за избор извођача, тако да сада идемо у поновљени поступак, са процијењеном вриједношћу од око 200.000 КМ", навео је Радојичић, који је током данашње посјете Драгочају посјетио и новоизграђени пут за Топиће у дужини од 300 метара.

Начелник Одјељења за саобраћај и путеве Славиша Сандић рекао је да је мост у Градини дуг 11 и широк пет метара, са троторима за пјешаке, те додао да је предузеће "Грађење Ђурић" радове завршило прије уговореног рока.

Он је додао да је на овој локацији још потребно уредити мањи дио обалоутврде и поставити заштитну ограду.

Члан Савјета Мјесне заједнице Драгочај Милан Вучковић изразио је задовољство због обима улагања у ово насеље, подсјећајући да је, осим моста, у насељу урађено још неколико путева и обновљен друштвени дом.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана