Избор директора Центра за социјални рад на чекању

Весна Поповић
Избор директора Центра за социјални рад на чекању

Бањалука - Избор новог директора Центра за социјални рад је пролонгиран јер је са дневног реда јучерашње сједнице Скупштине града повучена одлука о објављивању конкурса за избор руководиоца те установе.

Градоначелник Игор Радојичић рекао је да је то учињено због пресуде Окружног суда у Бањалуци којом је поништена одлука Скупштине града о смјени директорице Центра Вере Сладојевић, јер смјена није била образложена.

- Пресуда суда је необична и прави преседан код аката сличне природе. Град ће се вјероватно жалити Високом судском и тужилачком савјету или Врховном суду РС. Пресуда је упућујућа и она не оспорава да Скупштина града има право да поставља и разрјешава функционере. Такође, тражи да се ово води као управни поступак, иако то није, односно да свака одлука о разрјешењу има образложење и правни лијек - рекао је Радојичић јуче у паузи засједања Скупштине града.

Истакао је да ће одлука суда бити испоштована.

- Ранији акт је поништен и ми ћемо на идућем засједању предложити нову одлуку у другачијој форми. Ова пресуда се не односи на повратак Сладојевићеве на радно мјесто - казао је Радојичић.

Одборник клуба "Слобода" Миленко Јаћимовић сматра да је смјена ранијег директора била безразложна.

- Кроз одлуку суда ранији директор ослобођен је било каквих навода о незаконитим радњама - рекао је Јаћимовић.

Одборници су јуче дали зелено свјетло Омладинској политици града за период од 2018. од 2022. године која дефинише основне проблеме младих, те начине на које би они могли да буду ријешени.

Радојичић је казао да је документ садржајан и веома амбициозан.

- Волио бих да се реализује онако како је и предложен, јер је направљен са доста активности и задатака за наредне четири године - рекао је Радојичић.

Одборник НДП-а Мирна Савић-Бањац је рекла да је документ Омладинске политике квалитетно направљен.

- Међутим, не постоје никакви рокови који ће нам рећи када ће стратешки циљеви, наведени у овом документу, бити реализовани, тако да је ово одлична полазна основа, али нас брине што је све уопштено написано - рекла је Савић-Бањац.

Предсједник Управног одбора Савјета омладинских организација Бањалука Давор Стрика рекао је да су највећи проблеми младих незапосленост и стамбено питање.

- Утврдили смо такође да је и велики проблем то што су млади људи у одређеним сегментима инертни и незаинтересовани за рјешавање проблема са којима се суочавају - додао је Стрика.

Радојевићева директорица ТОБЛ-а

Скупштина је јуче именовала Ирену Радојевић (Уједињена Српска) за новог директора Туристичке организације Бањалука умјесто Остоје Барашина (ДНС).

Градски парламент је усвојио и измјене регулационог плана за раскрсницу улица Карађорђева и Јована Рашковића који предвиђа изградњу кружног тока на тој локацији. Одборници су јуче именовали и чланове управних одбора више градских установа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана