Izabrano Presjedništvo beba: Osvojila vlast na prvi rođendan

Miloš Vasiljević
Izabrano Presjedništvo beba: Osvojila vlast na prvi rođendan

Banjaluka - Dječji, ali i osmijesi ponosnih roditelja i njihovih sugrađana, preplavili su juče park “Petar Kočić”, gdje je održana najveselija manifestacija, “Konferencija beba”, na kojoj je uz igru i pjesmu izabrana i najmlađa vlast.

Čast da bude dio tročlanog Predsjedništva beba imao je najmlađi mališan Nemanja Vujinović, te Marko Kokan, koji ima najviše braće i sestara, kao i najstarija beba Ana Bilanović, koja je juče proslavila i prvi rođendan. Majka malog Nemanje Sanja Vujinović i njegova braća bili su srećni što je ovaj mališan tek sa mjesec postao najmlađi predsjednik beba.

- Ova manifestacija je za mene posebna jer je i Nemanjin stariji brat sa drugarima iz vrtića učestvovao u programu koji je upriličen povodom “Konferencije beba” - kazala je Sanja Vujinović.

Razlog za ponos i dvostruku radost imala je i majka Marina Bilanović jer je njena mezimica Ana dobila laskavu titulu, i to za rođendan.

- Srpskoj je potrebno što više ovakvih manifestacija koje promovišu roditeljstvo - rekla je Bilanovićeva.

Sa njenim mišljenjem je saglasna i majka bebe sa najviše braće i sestara, koja je kazala da ovakve manifestacije moraju biti motiv svima za proširenje porodice.

- Velike porodice su veliko zadovoljstvo - kazala je Rada Kokan, koja osim Marka ima još dva sina i jednu kćerku.

Zamjenik gradonačelnika Srđan Amidžić kazao je da se grad trudi da pruži podršku da natalitet bude na višem nivou.

- Podržavamo vantjelesnu oplodnju, a sa donatorima smo  mnogo uložili u igrališta, a sve sa ciljem da porodicama i djeci budu što ugodniji život i odrastanje - rekao je on.

“Konferenciju beba” organizovao je grad na poziv Ministarstva porodice, omladine i sporta u saradnji s Udruženjem “Sva djeca svijeta”, a nagrade su obezbijedili “Tržnica”, “Euro ekspres - brza pošta” i kompanija “Bio tehnolodži i genetiks”. Manifestaciju su uljepšala djeca iz vrtića “Maslačak” i “Sreća”, te mališani iz škole za manekene “Ivas” iz Laktaša, koja djeluje u okviru Centra za djecu, omladinu i porodicu, te klovnovi i mađioničar.

Rekordan odziv

Pomoćnica ministra za porodicu, omladinu i sport RS Bosiljka Bošnjak rekla je da ove godine “Konferenciju beba” organizuje 37 lokalnih zajednica u Srpskoj, što je najveći broj do sada.

- Zadovoljni smo jer smo kod građana probudili svijest o tome da su najmlađi stanovnici veoma važni i zato promovišemo odgovorno roditeljstvo i brigu o djeci - kazala je Bosiljka Bošnjak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana