Из ђачких клупа ученици Економске школе носе знање и пријатељства за цијели живот

Вања Гајић
Из ђачких клупа ученици Економске школе носе знање и пријатељства за цијели живот

Бањалука - Насмијане и добро расположене матуранте Економске школе, одјевене у раскошне тоалете и елегантна одијела, ни тмурно вријеме, а ни покоја кап кише нису омели да у уторак увече заблистају у најљепшем издању.

Атмосфера из вечери у вече подсјећа на модне ревије у којима учествују ученици, а сваки моменат ове незаборавне ноћи испраћен је уз звуке трубача, блицеве фотоапарата, који су неуморно сијевали, сузе радоснице и поносне родитеље, пријатеље и познанике, који су их пратили током свечаног дефилеа од Трга Крајине до хотела “Босна”, гдје је уприличена прослава матурске вечери.

Ученица Тамара Сердар, која је завршила пословно-правни смјер, истиче да је веома срећна и поносна због завршетка школовања, али и тужна због растанка са школским другарима.

- Осјећај је невјероватан, јер је прослава матуре мали корак у свијет одраслих. Необично ми је да своје друштво видим у прелијепим хаљинама и одијелима. Желим да захвалим свим професорима, који су нам били највећа подршка на овом животном путу - додала је Тамара.

Матуранти нису крили одушевљење, а успомене на средњу школу и матурско вече остаће им заувијек урезане у памћење, као и многобројне догодовштине из учионица, дружења, симпатије, али и пријатељства која се његују за читав живот.

Матурант Јелена Дугоњић, економски техничар, казала је да ће јој школски дани, пуни прелијепих успомена на дружења, остати у најљепшем сјећању.

- Жао ми је што се овај најљепши период живота завршава и ове четири године не бих мијењала ни за шта. Тужна сам што се растајемо, али и узбуђена што ми слиједи упознавање нових људи и стицање знања - навела је Дугоњићева.

Поносни родитељи матуранта Милана Јовичића нису крили радост и узбуђење због завршетка школовања сина.

- Веома сам срећна и поносна и као свака мајка желим да настави путем који је себи зацртао, а ми као родитељи смо ту да му дамо сву подршку у даљем школовању - казала је Јовичићева.

Њен син Милан каже да ће се уписати на Факултет политичких наука и да планира да своје школовање настави и у иностранству.

- Школу ћу памтити по томе што сам у њој много научио и што сам стекао бројне пријатеље - рекао је Јовичић.

Прослава

Прослава је организована у хотелу “Босна”, а матуранти су славили до раних јутарњих часова. Директорица Економске школе Нада Вулић рекла је да је све протекло у најбољем реду.

- Матуранти су уз музику и дивну забаву прославили крај школовања, а ја им у име свих професора желим много среће у будућности - казала је Вулићева.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана