Ivanović, Talić: Podržati SDSS na izborima za evropski parlament VIDEO

Srna, ELTA TV
Ivanović, Talić: Podržati SDSS na izborima za evropski parlament VIDEO

Banjaluka - Predsjednik Skupštine grada Banjaluka Zoran Talić i zamjenik gradonačelnika Pakraca Nikola Ivanović pozvali su Srbe iz Republike Srpske i BiH koji imaju i hrvatsko državljanstvo da glasaju za listu Samostalne demokratske srpske stranke /SDSS/ u Hrvatskoj na izborima za Evropski parlament u nedjelju, 26. maja.

Ivanović je istakao da SDSS, kao najjača srpska stranka u Hrvatskoj, prvi put ima samostalnu listu na izborima za Evropski parlament koja predstavlja Srbe u Hrvatskoj i želi da izbori prvog Srbina u tom parlamentu.

"Na ovu kampanju gledamo kao na nacionalni poduhvat, kako Srba u Hrvatskoj, tako i svih Srba koji su porijeklom iz Hrvatske, a žive negdje drugo", rekao je Ivanović, koji je jedan od kandidata na ovoj listi.

On je pozvao sve Srbe koji imaju državljanstvo Hratske da iskoriste izborno pravo i podrže listu SDSS da bi se glas Srba čuo u Evropskom parlamentu.

Ivanović je istakao i značaj saradnje Banjaluke i Pakraca na kulturnom nivou, da bi djeca iz ove hrvatske opštine što češće imala priliku da posjete institucije kulture u gradu na Vrbasu.

Talić je naglasio da bi bilo veoma značajno da predstavnici Srba u Hrvatskoj dobiju predstavnika u Evropskom parlamentu jer bi tako mogla biti otvorena određena pitanja kada je riječ o statusu srpske zajednice.

On je istakao značaj održavanja kontakta sa predstavnicima srpske zajednice u opštini Pakrac, te da se zajedničkim snagama njeguje istorijski identitet srpskog naroda, kao i srpski jezik i ćirilica.

"Razgovarali smo o načinima proširenja saradnje u oblasti kulture, te konstatovali da bi bilo dobro da naša pozorišta gostuju u Pakracu i pokažu šta Banjaluka ima da ponudi, naročito za djecu i omladinu", rekao je Talić novinarima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana