Истекао мандат малом градоначелнику

Сања Амиџић
Истекао мандат малом градоначелнику

Бањалука - Малишан Димитрије Гашић, који је са својим другарима у протеклих седам дана симболично, поводом Недјеље дјетета, управљао највећим градом Српске, јуче је "кључеве града" вратио, како каже, великом градоначелнику Слободану Гаврановић.

- Ово је био мој други мандат и у протеклих седам дана у обављању функције градоначелника доста су ми помагали другари из школе и задовољан сам оним што сам урадио у том периоду - казао је Димитрије и додао да је град за вријеме његовог мандата обогаћен новим садржајима за дјецу.

- Отворена су два нова вртића, а у неким насељима почела је и градња дјечијих игралишта - прича Димитрије и наглашава да је лијепо управљати градом, али је тешко бити градоначелник и доносити одлуке.

- Будући да сам и лани био на овој функцији, већ се помало навикавам на улогу првог човјека града - рекао је Димитрије.

Он је додао да је Гаврановићу пренио своје, али и жеље другара, а то је изградња више вртића, базена и дјечијих игралишта на подручју града.

- У насељу гдје ја живим несташна дјеца сломила су љуљашку и волио бих да се она поправи, јер се ми ту свакодневно окупљамо и играмо - казао је Димитрије.

Гаврановић је рекао да ће захтјеве малишана врло озбиљно размотрити и већ приликом креирања буџета за идућу годину видјети може ли град изнаћи средства да испуни неке од жеља Димитрија и његових другара.

- Сви захтјеви малишана су реални и легитимни - казао је Гаврановић и додао да су дјеца добро управљала градом те научила своја права.

- Недјеља дјетета се не обиљежава симболично, она има велики значај и приликом доношења одлука у обзир се морају узети права дјеце - казао је Гаврановић.

Малишани су приликом враћања кључева града у Градској управи извели пјесмице и рецитације, док су ученици ОШ "Алекса Шантић" градоначелнику уручили пригодне поклоне.

Недјеља дјетета, која је ове године трајала од 29. септембра до 5. октобра, разним манифестацијама обиљежена је у већини градова и општина широм Републике Српске.

Проблеми

Малом градоначелнику Димитрију Гашићу један од већих проблема било је чување кључева града.

- Кључеве сам крио на једном мјесту у кући за које нико није знао, јер сам се плашио да их неко не би узео - казао је Димитрије и додао да су му проблем били и новинари који су га увијек нешто питали.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана