Ирена Радојевић на челу ТОБЛ?

nezavisne.com
Ирена Радојевић на челу ТОБЛ?

Бањалука - Ирена Радојевић, кадар Уједињене Српске, требало би да засједне у фотељу директора Туристичке организације града, сазнају „Независне“.

Радојевићева је, како сазнајемо, раније радила у Туристичкој агенцији „Зептер Пасспорт“.

На конкурс, који се затвара данас, како смо незванично сазнали, до јуче се пријавило четворо кандидата: Остоја Барашин, Зоран Скендерија, Славко Чамбер и Марија Ћурковић, а Радивојевићева није међу пријављеним кандидатима, мада наши извори тврде да би она данас требало да се пријави.

Мјесто директора ТОБЛ припадало је ДНС-у, али су га изгубили након новонастале ситуације у Скупштини града и по новом коалиционом договору припало је Уједињеној Српској.

Барашин, в.д. директора Туристичке организације, који на челу ТОБЛ био више од осам година, а кадар је ДНС-а, потврдио нам је да се пријавио на конкурс.

„На конкурс су имали сви право да се пријаве. Свјестан сам да је то мјесто по коалиционом споразуму припало Уједињеној Српској“, рекао је Барашин.

Додао је да би се, ако ова странка не буде имала кадар који испуњава услове конкурса, могао надати да ће остати на тој функцији јер је на овој позицији дужи низ година.

Ненад Стевандић, предсједник Уједињене Српске, казао је да их интересују сви кандидати, те да су се на конкурс могли пријавити и они кандидати који нису чланови ове странке.

Иако се раније, као један од кандидата за ово мјесто УС, појављивало име Милене Павловић, директорице Туристичке агенције „Зептер Пасспорт“, извори блиски странци Уједињена Српска сада тврде да она неће бити њихов кандидат за ово мјесто. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана