Inicijative za nagrade i priznanja grada Banjaluke dostaviti do 15. februara

Inicijative za nagrade i priznanja grada Banjaluke dostaviti do 15. februara 12.02.2018 11:08 | Srna

Banjaluka - Javni poziv za dostavljanje inicijativa za dodjelu nagrada i priznanja povodom 22. aprila - Dana grada Banjaluke otvoren je do 15. februara, saopšteno je iz Gradske uprave.

Komisija za izbor i imenovanja, nagrada i priznanja Skupštine grada Banjaluke, objavila je 2. februara javni poziv i pozvala sva zainteresovana pravna i fizička lica sa područja grada Banjaluke da dostave svoje inicijative.


Odlukom o nagradama i priznanjima ustanovljen je Ključ grada Banjaluke, sa Poveljom "Počasni građanin grada Banjaluke", kao poseban vid priznanja za djela i rad od opšteg značaja u svim oblastima stvaralaštva, Zlatni grb grada Banjaluke za izuzetan doprinos u razvoju grada, njegovanju odnosa sa drugim gradovima, za postignute vrhunske rezultate i uspjehe u oblasti privrede, nauke, kulture, umjetnosti i sporta.

Među nagradama i priznanjima su i Plaketa grada za izuzetna ostvarenja u oblasti obrazovanja, nauke, kulture, umjetnosti, sporta, fizičke kulture, kao i za izuzetna humana djela i ispoljenu hrabrost, te Nagrada grada - mladima kao poseban vid priznanja za značajna ostvarenja u svim oblastima života.

Nagrade i priznanja mogu se dodjeljivati pojedincima, preduzećima, ustanovama i drugim subjektima.

Inicijative moraju biti obrazložene, sa biografijom za fizička lica, odnosno reference za pravna lica, razloge koji su uticali na podnošenje inicijative, adresu i telefon kontakt lica, odnosno lica koje se predlaže, te prijedlog nagrade za kandidovano lice.

Inicijative je potrebno dostaviti Komisiji za izbor i imenovanja, nagrade i priznanja Skupštini grada Banjaluke na adresu Trg srpskih vladara broj jedan.

Sekretar Skupštine grada Igor Šukalo ranije je rekao Srni da je prošle godine pristiglo oko 60 prijedloga, te da je dodijeljeno 12 plaketa, tri nagrade mladima, a da je Zlatni grb pripao košarkaškoj reprezentativki Srbije Saši Čađo i Španiji.© Glas Srpske 2012 ISSN 2303-7385 | Impresum | Marketing | Kontakt | Latinica | Ćirilica