Igrom i pjesmom pomogli vršnjacima

Danijela Stokanić
Igrom i pjesmom pomogli vršnjacima

Banjaluka - Dječija manifestacija "Kids fest Banjaluka 2014" pod sloganom "Djeca za djecu" u petak je na Trgu Krajine okupila više od 500 osnovaca, koji su uz igru i pjesmu pokazali humanost. Svako dijete je donijelo slatkiš ili igračku kao pomoć za svoje vršnjake iz poplavljenih područja RS.

Učenica Osnovne škole "Sveti Ćirilo i Metodije" iz Piskavice Anđela Dragičević kaže da je na "Kids fest" došla i kako bi upoznala nove drugare.

- Došla sam kao podrška svojim školskim drugarima koji će nastupati u programu - rekla je Anđela.

Isidora Radulović iz OŠ "Petar Petrović Njegoš" svoju školu je predstavila pjesmom.

- Prvi put učestvujem na manifestaciji ovog tipa i drago mi je što ću baš ja za svoje sugrađane da pjevam svoju omiljenu pjesmu - dodala je Isidora.

Festival je otvorila zamjenik gradonačelnika Jasna Brkić koja je kazala da je manifestacija bila humanitarnog karaktera, kako bi svi učesnici mogli ostaviti simboličan poklon za djecu sa poplavljenih područja.

- Željeli smo i na ovaj način da pokažemo da je grad prijatelj djece, da sve što čini, čini da najmlađim sugrađanima život u ovom gradu bude što ljepši i udobniji - rekla je Brkićeva.

Dodala je da će grad učiniti sve što je potrebno kako bi vesela i šarena dječija povorka postala tradicionalna.

- Ovo je prilika da naši najmlađi sugrađani prošetaju, uživaju, te da prikažu u programu ono što su naučili tokom godina svog života - kazala je Brkićeva.

Istakla je da bi ova manifestacija mogla postati turistička atrakcija. Najavila je da će tokom vikenda u gradu biti organizovan još jedan događaj za djecu - Sajam za djecu i porodicu.

Zabavni program, radionice, prezentacija sportskih disciplina obilježili su ovu manifestaciju, koja se po prvi put održavala u gradu na Vrbasu.

"Via Kult"

Suzan Pral iz Udruženja "Via Kult" iz Sarajeva, sa kojim je grad zajedno organizovao ovaj dječiji festival, kazala je da je presrećna što je festival uspješno organizovan.

- Htjela bih da po uzoru na Banjaluku ovu jednodnevnu manifestaciju organizuju i u drugim gradovima BiH i RS, a mi iz Udruženja smo spremni da im pomognemo - rekla je Pral.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana