И ове године бесплатни родни листови за матуранте

Срна
И ове године бесплатни родни листови за матуранте

Бањалука - Ученици завршних разреда бањалучких основних и средњих школа добиће и ове године бесплатно родне листове који су им потребни приликом уписа у школе, односно на факултете, потврђено је Срни у градском Одјељењу за општу управу.

Из овог одјељења позивају представнике основних и средњих школа да, најкасније до 15. марта, доставе спискове ученика завршних разреда основних и средњих школа, и то само за оне који су рођени у Бањалуци, односно чије је рођење евидентирано у Матичној служби Града.


Начелник Одјељења за општу управу Сања Павловић рекла је Срни да ће акција бесплатне додјеле родних листова бити спроведена у сарадњи са Одјељењем за образовање, здравство, омладину и спорт, посредством којег ће документи бити достављени свакој школи.

"Уз спискове ученика завршних разреда, поред имена и презимена ученика, потребно је навести тачан датум рођења и очево име, те контакт телефон и име разредног старјешине који ће преузети готове родне листове", навела је Павловићева.

Она је истакла да је веома важно што ученици неће морати да долазе у пријемну канцеларију, већ ће родни лист добити у својој школи.

"На тај начин омогућавамо нашим грађанима ефикасније остваривање њихових права, као и избјегавање гужве у просторијама Градске управе", каже Павловићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана