И дјеца Лауша коначно имају кутак за игру

Ивана Кардум
И дјеца Лауша коначно имају кутак за игру

Бањалука - Малишани градског насеља Лауш добили су могућност да игру и дружење на свјежем ваздуху проводе квалитетно у новоотвореном дјечијем кутку, у улици Косте Крсмановића.

Савремено игралиште изграђено у оквиру пројекта “Јачање улоге мјесних заједница у БиХ” који заједнички спроводе Развојни програм Уједињених нација (УНДП) и град Бањалука, отворио је јуче градоначелник Игор Радојичић.

- Плод сарадње са УНДП-ом, поред бројних пројеката је и ово игралиште, а очекујемо да ће и сљедећи кутак за малишане бити изграђен управо на подручју Лауша - рекао је градоначелник Бањалуке Игор Радојичић.

Поред тога, навео је да би ова година могла бити добра за мјештане ове мјесне заједнице, не само када је ријеч о изградњи дјечијих игралишта, већ и по другим крупним пројектима.

- У току је изградња кружне раскрснице на улазу у ово насеље, код ресторана “Сирано”, као и изградња објекта у коме ће бити смјештене канцеларије мјесне заједнице и полицијске станице. Такође, у току је реализација пројекта за нову спортску дворану  Основне школе “Свети Сава” - истакао је Радојичић.

Додао је и да се ускоро може очекивати и споразум са Владом Републике Српске о изградњи нове велике саобраћајнице која би повезивала Лауш и Паприковац, и то попречно преко воћњака, у циљу растерећења саобраћајних гужви у улици Јована Рашковића и Карађорђевој, односно према УКЦ-у.

Шеф Канцеларије УНДП-а Горан Вукмир рекао је да је од финансијске вриједности много значајније што су грађани сами бирали шта им је најпотребније, а број малишана које су јуче затекли је најбољи доказ да је уложено у стварне потребе.

Гранула

Предсједник Савјета мјесне заједнице Лауш 2 Милан Гранула рекао је да је Савјет мјесне заједнице, у оквиру пројекта “Јачање улоге мјесних заједница у БиХ”, кандидовао изградњу два игралишта.

- Једно је завршено, а ускоро се очекује изградња другог које ће се налазити у  Црквеној улици. Тиме ће бити задовољене потребе најмлађих мјештана за мјеста гдје се могу безбрижно играти - казао је Гранула.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана