Хумани гест Градског одбора СП Бањалука: Пакети помоћи најугроженијим суграђанима

Анита Јанковић-Речевић
Хумани гест Градског одбора СП Бањалука: Пакети помоћи најугроженијим суграђанима

Бањалука - У духу празничног даривања чланови Градског одбора Социјалистичке партије Бањалука подијелили су јуче пакете помоћи вишечланим породицама и најугроженијим суграђанима и тако са њима подијелили радост новогодишњих и божићних празника.

Кошарама напуњеним основним животним намирницама обрадовали су око 30 породица, међу којима је неколико парохијана бањалучког насеља Обилићево.

Старјешина храма Светог Василија Острошког у Обилићеву, свештеник Миладин Митровић каже да ова помоћ парохијанима који су материјално угрожени значи много, јер је потврда да се неко брине и стара о њима.

- Наша парохија, уз позитивну сарадњу са активистима Социјалистичке партије, и ове године је обрадовала неколико најугроженијих породица. То су наши суграђани којима је помоћ заиста потребна јер живе у тешкој материјалној ситуацији. Жеља нам је да и они предстојеће празнике прославе достојанствено јер је ријеч о људима који воде активан духовни живот, посте, причешћују се и редовно посјећују наш храм - рекао је Митровић. Захваљујући даровима божићна трпеза Десанке Ђукановић неће бити скромна као претходних година.

- Помоћ ми много значи јер ћу сада Божић прославити срећно. Захваљујем својој парохији и људима који су организовали ову помоћ - рекла је Ђукановићева.

Ријечи захвалности није штедјела ни њена суграђанка Млађа Новаковић.

- Још нисам успјела остварити пензију иако имам 31 годину радног стажа, а  живим сама са кћерком са посебним потребама, тако да ће нам ове намирнице добро доћи. Много више нам значи то што нисмо сами - рекла је Новаковићева.

Овим хуманим гестом бањалучки социјалисти показали су да нису      хуманитарци само у предизборном периоду, већ да о својим суграђанима брину 365 дана у години, нарочито у празнично вријеме, када се људска топлина и помоћ посебно цијене.

- Пакете помоћи смо припремили за вишечлане породице и најугроженије старије особе како би Божић прославили како доликује. Добијеним намирницама посебно се обрадовала породица Савановић из Поткозарја, која има десеторо дјеце, а колико ова помоћ значи онима који су празнике прослављали уз празну трпезу најбоље знају они сами. Наша жеља је да више никада не морају пролазити кроз то - рекао је члан Градског одбора СП-а који је учествовао у овој хуманој акцији Наум Голић, истакавши да су заједно с њим помоћ припремале активисткиње Вања Зрнић, Александра Живковић и Љиља Обрадовић. Најавио је да неће стати са оваквим акцијама, те да већ припремају нове дарове.

- За Дан Републике Српске припремамо 200 пакетића које ћемо подијелити малишанима у неколико бањалучких парохија - рекао је Голић.

“Мозаик пријатељства”

Наум Голић је истакао да су недавно донирали више од 300 зимских јакни и друге одјеће Удружењу грађана “Мозаик пријатељства”.

- Помоћ су добили они који нису могли да набаве зимске јакне, поготово дјеца која иду у школу, а и много оних који већи дио дана проводе ван топлог дома - додао је Голић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана