Хит зимовања у Аустрији

Слађана Каурин
Хит зимовања у Аустрији

Бањалука - Бањалучанима је Аустрија хит дестинација за овогодишња зимовања, потврдили су у туристичким агенцијама.

Кад већ издвајају новац клијенти желе себи да приуште пун зимски угођај и то је разлог због којег су највише заинтересовани да путују Аустрију, објаснили су нам у агенцијама.

Један од разлога је и тај што могу гарантовати да ће у Аустрији бити снијега за разлику од домаћих дестинација које су у претходним сезонама биле ускраћене за праве зимске временске прилике.

У агенцији "Унис турс" рекли су нам да се цијене за посјету аустријским скијалиштима крећу од 570 па до више од 1.000 евра. Поред аустријских, како су нам објаснили у овој агенцији, популарна су и словеначка скијалишта, поготово Крањска Гора, гдје се цијене крећу од 60 па до више стотину евра по дану.

Од дестинација из бивше Југославије тражене су Копаоник и Јахорина, с тим што је у односу на прошлу годину интересовање за Јахорину прилично смањено.

И у агенцији "Смиљић" потврдили су да је Аустрија најтраженија дестинација, док је веома слабо интересовање за домаћа зимска одмаралишта.

У агенцији "Компас" истичу да је и код њих најактуелнија Аустрија због близине и могућности да се угоди разноврсној клијентели.

Зимски аранжмани за Аустрију тражени су и у агенцији "Адријатик лајн", те да чак 90 одсто клијената жели ту дестинацију. Како су навели, нуде разноврстан смјештај, од хотелског па до приватних апартмана. Ол инклузив понуде крећу се од 60 па до неколико стотина евра по дану.

У агенцијама кажу да су популарна и новогодишња путовања па тако у "Компасу" дводневна тура у Темишвару кошта 210 КМ по особи, а у Ници и Солуну 330 КМ. Понуда обухвата превоз и два ноћења са доручком. У "Унис турсу" новогодишња путовања крећу се од 200 КМ у Будви па до 500 КМ за пет дана на Азурној обали.

Што се тиче егзотичних дестинација, заинтересованост је нешто мања него претходних година. Изузетак је Дубаи, који је веома популаран од новембра до фебруара када је тамо љето.

Плаћање

У агенцијама кажу да се путовања плаћају авансно.

Међутим, путовање се може платити и у ратама, али само ако агенција има склопљен уговор са предузећем у којем је клијент запослен.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана