Хип-хоп плесачице Плесног клуба Гема побрале аплаузе на Свјетском првенству у Грацу

Јасмина Перишић
Хип-хоп плесачице Плесног клуба Гема побрале аплаузе на Свјетском првенству у Грацу

Бањалука - Такмичари Плесног клуба "Гема" побрали су симпатије и аплаузе на Свјетском првенству у уличном плесу које је од 19. до 23. октобра одржано у аустријском граду Грацу.

- Утисци су одлични. Задовољни смо својим наступима јер смо достојно представили "Гему" и Бањалуку у конкуренцији 5.000 такмичара из 30 земаља са свих меридијана. Резултати су нам били у другом плану јер су наши млади такмичари сакупљали искуство за будућа такмичења - рекла је тренер-кореограф и такмичар Соња Војновић.

Четврто мјесто Војновићеве у појединачној конкуренцији било је најбољи пласман такмичара из БиХ јер су на "IDO World Hip-Hop, Electric Boogie and Break Danced Championship 2016" као дио репрезентације наступили и такмичари "Сити џеза" из Бањалуке и "Џез денса" из Сарајева.

- Конкуренција је била жестока, али смо презадовољни нашим учешћем. Имали смо соло и дуо наступе и наступ мале групе - младих јуниора, којој је ово био први пут да учествује на свјетском првенству. Шесторо најбољих плесача из мале групе јуниора: Анастасија Ђукић, Николина Ерак, Ана Каменко, Вања Зрилић, Милица Ручнов и Анастасија Гудало показали су врхунско умијеће у хип-хопу, а аплаузи и симпатије које су побрали значајнији су од 32. позиције - рекла је Војновићева.

Такмичар младих јуниора Анастасија Ђукић није крила одушевљење наступом на Свјетском првенству. Казала је да је из Аустрије донијела пун кофер утисака са такмичења и успомена на петодневно дружење са другарима из разних земаља са свих континената.

- Само учешће на Свјетском првенству је прелијепо искуство за нас и много ће нам значити у будућем раду. Можда смо могле остварити и бољи резултат, али и сам наступ за нас је велики успјех - рекла је Ђукићева.

Војновић

Соња Војновић је трећи пут учествовала на Свјетском првенству.

- Прошле године сам наступила на планетарној смотри у италијанском граду Риминију, а прије пет година, баш као и ове године, у Грацу. Планирамо идуће године да учествујемо и на Европском првенству у Пољској - казала је Војновићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана