Градски одбор СНСД-а одредио кандидате за начелнике: Шљиваревој градска каса, а Кецману инспекција

Весна Поповић
Градски одбор СНСД-а одредио кандидате за начелнике: Шљиваревој градска каса, а Кецману инспекција

Бањалука - Божана Шљивар биће предложена за вршиоца дужности начелника Одјељења за финансије, а Јанко Кецман за начелника Одјељења за инспекцијске послове.

Потврдио је то потпредсједник ГО СНСД-а Срђан Амиџић и додао да ће њихова именовања заједно са другим кандидатима у осталим одјељењима одборници разматрати данас на конститутивној сједници Скупштине града, чији је почетак заказан за 10 часова.

Божана Шљивар, која је обављала дужност директора Агенције за осигурање депозита РС, јуче није жељела да коментарише приједлог да преузме бригу о градској каси. Кецман је тренутно запослен у Републичкој управи цивилне заштите.

Предсједништво Градског одбора СНСД-а прошле седмице одлучило је да за вршиоца дужности начелника Одјељења за општу управу предложи Сању Павловић, комуналне полиције Миленка Летића, а Службе за заједничке послове Зорана Вујмиловића. На челу Одјељења за стамбено-комуналне и послове саобраћаја биће предложен Славиша Сандић, а увођењем нове систематизације идуће године он би требало да преузме Одјељење за саобраћај и путеве, а Одјељење за комуналне послове Петар Билчар. За начелника Службе за послове Скупштине града и градоначелника биће предложен Дујко Комљеновић, а планирано је да ова служба почетком 2017. буде расформирана. Планирано је увођење одјељења за економски развој и стратешко планирање на чијем челу би требало да буде Раденко Лакетић. За замјеника градоначелника биће преложен Срђан Амиџић, док ће шеф Клуба одборника СНСД-а у Скупштини бити Драшко Илић.

Социјалистичка партија синоћ је требало да одлучи кога ће предложити за начелника Одјељења за образовање, здравство, спорт и омладину, а кандидати су били: Дејан Травар, Драган Бањац, Радован Мајкић и Жељко Грбић. Раније је ГО СП-а одлучио да на челу Одјељења за привреду остане Раденко Комљеновић, док би један од потпредсједника Скупштине града требало да буде Милан Милаковић.

Шеф Клуба одборника ДНС-а Боран Босанчић потврдио је да ова странка остаје при својим ранијим најавама.

- Предсједник Скупштине града требало би да остане Будимир Балабан. Наш кандидат за начелника Одјељења за борачко-инвалидску заштиту је Драгомир Кесеровић, а Одјељења за просторно уређење Слободан Станаревић - рекао је Босанчић.

Уједињена Српска ће за начелника Одјељења за културу, туризам, социјалну заштиту и удружења грађана предложити Наталију Тривић, за секретара у Скупштини града Игора Шукала, а за директора Градске развојне агенције Марија Милановића.

Именовања

На конститутивној сједници Скупштине града на дневном реду ће се наћи 11 тачака. Поред именовања в.д. начелника девет одјељења и двије службе, планирана је и верификација мандата одборника Скупштине града, избор предсједника и потпредсједника градског парламента, избор замјеника градоначелника те именовање в.д. секретара Скупштине града.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана