Gradske stipendije za devet najuspješnijih sportista

Srna
Gradske stipendije za devet najuspješnijih sportista

Banjaluka - Grad Banjaluka će od 1. januara prvi put sa ukupno 18.600 KM stipendirati devet najuspešnijih sportista, koji su naknadu iz gradskog budžeta stekli zahvaljujući sportskim uspjesima u ovoj godini.

Načelnik gradskog Odjeljenja za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport Dragan Banjac rekao je Srni da grad želi da stimuliše najuspješnije sportiste isključivo na osnovu postignutih rezultata, navodeći da će stipendije biti dodjeljivane na osnovu novog pravilnika o kategorizaciji sportista.


On je pojasnio da je predložen spisak kategorisanih sportista, i to dvoje seniora, te sedam juniora.

Prema njegovim riječima, sportisti su razvrstani u četiri kategorije, i to zaslužni sportista, sportista internacionalnog razreda, sportista prvog razreda i sportista drugog razreda.

"Njihova kategorizacija, za koju su mogli da se prijave od 2. do 16. jula, izvršena je na osnovu programa razvoja gradskog sporta za period od 2018. do 2022. godine", rekao je Banjac.

On je dodao da se kategorizacija vrši na osnovu postignutih rezultata u periodu od 1. jula protekle godine do 1. jula tekuće godine, a za narednu budžetsku godinu.

Iz Odjeljenja za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport poručuju da će ova praksa biti nastavljena, s ciljem da se sistemskim rješenjima pruži puna podrška najboljim sportistima u daljem usavršavanju i napretku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana