Gradonačelnici Bijeljine i Banjaluke zajedno traže najbolja rješenja

ATV
Gradonačelnici Bijeljine i Banjaluke zajedno traže najbolja rješenja

Banjaluka - Gradonačelnik Bijeljine sa saradnicima uzvratio je u ponedjeljak posjetu Gradu Banjaluka. SNSD-ovog gradonačelnika Banjaluke Igora Radojičića i SDS-ovog Miću Mićića spojili su zajednički problemi u dva najveća grada Republike Srpske, legalizacija objekata, ali i naplata poreza na nepokretnosti, koju će od nove godine moći da preuzmu i lokalne zajednice.

“I jedni i drugi imamo interes da se poboljša obuhvat i da se provjeri koliko je u stvari prijava i šta se sve naplaćuje. Vidjećemo šta je optimalan model i naša odjeljenja za finansije će oko toga biti u komunikaciji, kaže Radojićić.

Banjaluka i Bijeljina u procesu su sertifikacije gradova sa povoljnim poslovnim okruženjem. O poslu bi moglo da bude riječi i u Narodnoj Skupštini, jer sve manji broj zanatlija šteti i razoju privrede, kaže  gradonačelnik Bijeljine. Zbog toga je bitno da, u saradnji sa banjalučkim gradskim vlastima, prepoznaju sve probleme i predstave ih Skupštini i Vladi Srpske. 

“Mislim da zajedničkim snagama moramo vidjeti da se Zakon o srednjem obrazovanju promijeni na način da takozvani dual sistem obrazovanja zaživi. Svjedoci smo i u Bijeljini i u Banjaluci, ali i u drugim gradovima da je sve manje majstora, sve je manje ljudi koji se bave zanatima, rekao je Mićić.

Delegacija Bijeljine još juče je stigla u Banjaluku. Ugodno druženje sa banjalučkim vlastima započeli su ručkom u jednom banjalučkom restoranu o čemu svjedoče i fotografije na zvaničnoj fejsbuk stranici gradonačelnika Banjaluke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana