Градоначелници Бијељине и Бањалуке заједно траже најбоља рјешења

ATV
Градоначелници Бијељине и Бањалуке заједно траже најбоља рјешења

Бањалука - Градоначелник Бијељине са сарадницима узвратио је у понедјељак посјету Граду Бањалука. СНСД-овог градоначелника Бањалуке Игора Радојичића и СДС-овог Мићу Мићића спојили су заједнички проблеми у два највећа града Републике Српске, легализација објеката, али и наплата пореза на непокретности, коју ће од нове године моћи да преузму и локалне заједнице.

“И једни и други имамо интерес да се побољша обухват и да се провјери колико је у ствари пријава и шта се све наплаћује. Видјећемо шта је оптималан модел и наша одјељења за финансије ће око тога бити у комуникацији, каже Радојићић.

Бањалука и Бијељина у процесу су сертификације градова са повољним пословним окружењем. О послу би могло да буде ријечи и у Народној Скупштини, јер све мањи број занатлија штети и разоју привреде, каже  градоначелник Бијељине. Због тога је битно да, у сарадњи са бањалучким градским властима, препознају све проблеме и представе их Скупштини и Влади Српске. 

“Мислим да заједничким снагама морамо видјети да се Закон о средњем образовању промијени на начин да такозвани дуал систем образовања заживи. Свједоци смо и у Бијељини и у Бањалуци, али и у другим градовима да је све мање мајстора, све је мање људи који се баве занатима, рекао је Мићић.

Делегација Бијељине још јуче је стигла у Бањалуку. Угодно дружење са бањалучким властима започели су ручком у једном бањалучком ресторану о чему свједоче и фотографије на званичној фејсбук страници градоначелника Бањалуке.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана