Град затражио ревизију пресуде о земљишту Пољопривредне школе

Срна
Град затражио ревизију пресуде о земљишту Пољопривредне школе

Бањалука - Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић рекао је да је град затражио ревизију пресуде Окружног суда о земљишту Пољопривредне школе јер та одлука није повољна за град и чињенице нису правилно утврђене."

Жалимо се на одлуку Окружног суда. Посредством Правобранилаштва, које је према закону обавезно, биће упућена ревизија Врховном суду. Очекујемо да Врховни суд, у складу са својом праксом у неким другим случајевима на које се позивамо, одлучи у корист града", рекао је Радојичић новинарима у Бањалуци.


Говорећи о уређењу пјешачке зоне у центру града, Радојичић је подсјетио да су радови почели 25. септембра, те да је рок за завршетак реконструкције шеталишта 120 дана.

Када је ријеч о мјерењу загађења ваздуха у Бањалуци, Радојичић је навео да проблем представљају јавне набавке. "Нама су двије јавне набавке за мјерење загађења ваздуха у току прошле године пале и морамо га трећи пут поновити", истакао је Радојичић.

Он је рекао да "Еко-топлана" ради у складу са дозволом, укључујући и еколошку дозволу коју је добила, и она, како је истакао, треба да, према свим параметрима, мање загађује од постојеће Топлане.

"Загађење спаљивањем мазута, односно фосилних горива, веће је него спаљивањем у овом случају дрвета", нагласио је Радојичић.

У вези са захтјевом за ослобађање плаћања аутобуске мјесечне карте на линијама градског и приградског превоза који су данас на протокол Градске управе Бањалука предали родитељи са четворо и више дјеце заједно са одборником у градској Скупштини Драшком Станивуковићем, Радојичић каже да градски и приградски превоз у Бањалуци врше приватни превозници, те да град само додјељује линије.

Према његовим ријечима, град би морао да плаћа приватним превозницима сваку појединачну карту коју би субвенционисао за било коју категорију грађана, за шта би требало обезбиједити додатна средства у буџету.

"Град има одређени износ субвенција за превоз које се у правилу готово и искључиво користе за такозване експерименталне линије. Сваке године из мјесних заједница, са терена долазе захтјеви да се повећа фреквенција полазака и долазака или да се нека линија продужи", каже Радојичић.

Он је рекао да су у преговорима са превозницима постигнуте знатно ниже цијене мјесечне карте за ђаке и пензионере, те додао да постоји цијела табела различитих категорија.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана