Grad se već sprema za najluđu noć

Vesna Popović
Grad se već sprema za najluđu noć

Banjaluka - U nastojanju da obogate turističku ponudu lokalne vlasti su već sada počele sa pripremom sadržaja koji bi iduće zime trebalo da privuku što više posjetilaca u Banjaluku, a manifestacije bi trebalo da se održava na šest lokacija koje će biti ponuđene na besplatno korišćenje.

U tu svrhu juče je upućen poziv svim zainteresovanim da se uključe u  organizaciju "Banjalučke zime 2018/2019" koja bi trebalo da traje od 1. decembra ove do 15. januara 2019. godine, a rok za dostavljanje prijedloga je 31. mart.

Kako se navodi u pozivu, grad bi lokacije ustupio besplatno, a kao i ove zime tu je uključen Trg Krajine, park "Petar Kočić", plato ispred Muzeja savremene umjetnosti RS, park kod Narodnog pozorišta RS, a dodati su pješačka zona u ulici Veselina Masleše, te park "Mladen Stojanović".

- Za ovaj atraktivni posao mogu konkurisati sve domaće i regionalne marketinške agencije, kao i privredni subjekti, registrovani za obavljanje turističke i ugostiteljsko-trgovinske djelatnosti i udruženja građana - navedeno je u uslovima poziva.

Prema pozivu, prijedlozi programa treba da sadrže elemente zabavnog programa za djecu i odrasle, te da budu u duhu novogodišnjih i božićnih praznika, kao i da osmisle korišćenje javnih površina koje nudi grad.

- Istovremeno, grad će na svakoj lokaciji obezbijediti priključak za električnu energiju, a troškove električne energije u periodu pripreme i realizacije manifestacije snose organizatori - precizirano je u javnom pozivu.

Načelnica Odjeljenja za kulturu, turizam i socijalnu politiku Natalija Trivić je rekla da je grad ove godine ranije počeo da organizuje sve veće manifestacije.

- Do kraja marta želimo da znamo koji su budžeti potrebni za njihovu realizaciju, da bismo mogli na vrijeme da promovišemo događaje kao turističke sadržaje grada i na ovaj način privučemo što više turista - kazala je Trivićeva.

Dodala je da će cijela godina biti u znaku dešavanja i manifestacija koji će uskoro početi u okviru proljećnog programa. Prema njenim riječima. ovaj program će trajati od 15. aprila do 25. maja, a u njega se uklapa proslava 22. aprila, Dana grada i slava grada Spasovdan.

- Sadržaji će biti organizovani sa našim partnerima iz oblasti turizma, kulture, sporta i drugima, tako da nas očekuje Međunarodna konferencija za turizam i investicije, Banjalučki polumaraton, te niz manifestacija povodom Dana grada. Ponovo će biti održan  "Ćevap fest" koji se pokazao izuzetno uspješnim, a idealan je za održavanje na otvorenom u toplije doba godine - kazala je Trivićeva.

Kada je u pitanju ljeto, ona je rekla da se ove godine očekuje veliki broj koncerata, ali i manifestacija koje se već redovno održavaju u to doba godine.

- Grad će opet organizovati "Kočićev zbor", a ove godine kao novina imaće i međunarodnu notu. Od ove godine ćemo imati grad partner koji će sve ono što se bude dešavalo u okviru te manifestacije moći da prenese u zemlju iz koje dolaze - rekla je Trivićeva.

Očekuju više gostiju

U Turističkoj organizaciji grada (TOBL) su rekli da vrijedno rade na promociji Banjaluke kao turističke destinacije.

- U predstojećoj proljećnoj i ljetnoj sezoni se očekuje za 30 odsto više gostiju u odnosu na prethodnu godinu - rekli su u TOBL-u.

Lokacije planirane za manifestacije

Trg Krajine

Park "Petar Kočić"

Plato ispred Muzeja savremene umjetnosti RS

Park kod Narodnog pozorišta RS

Pješačka zona u ulici Veselina Masleše

Park "Mladen Stojanović"

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana