Град се већ спрема за најлуђу ноћ

Весна Поповић
Град се већ спрема за најлуђу ноћ

Бањалука - У настојању да обогате туристичку понуду локалне власти су већ сада почеле са припремом садржаја који би идуће зиме требало да привуку што више посјетилаца у Бањалуку, а манифестације би требало да се одржава на шест локација које ће бити понуђене на бесплатно коришћење.

У ту сврху јуче је упућен позив свим заинтересованим да се укључе у  организацију "Бањалучке зиме 2018/2019" која би требало да траје од 1. децембра ове до 15. јануара 2019. године, а рок за достављање приједлога је 31. март.

Како се наводи у позиву, град би локације уступио бесплатно, а као и ове зиме ту је укључен Трг Крајине, парк "Петар Кочић", плато испред Музеја савремене умјетности РС, парк код Народног позоришта РС, а додати су пјешачка зона у улици Веселина Маслеше, те парк "Младен Стојановић".

- За овај атрактивни посао могу конкурисати све домаће и регионалне маркетиншке агенције, као и привредни субјекти, регистровани за обављање туристичке и угоститељско-трговинске дјелатности и удружења грађана - наведено је у условима позива.

Према позиву, приједлози програма треба да садрже елементе забавног програма за дјецу и одрасле, те да буду у духу новогодишњих и божићних празника, као и да осмисле коришћење јавних површина које нуди град.

- Истовремено, град ће на свакој локацији обезбиједити прикључак за електричну енергију, а трошкове електричне енергије у периоду припреме и реализације манифестације сносе организатори - прецизирано је у јавном позиву.

Начелница Одјељења за културу, туризам и социјалну политику Наталија Тривић је рекла да је град ове године раније почео да организује све веће манифестације.

- До краја марта желимо да знамо који су буџети потребни за њихову реализацију, да бисмо могли на вријеме да промовишемо догађаје као туристичке садржаје града и на овај начин привучемо што више туриста - казала је Тривићева.

Додала је да ће цијела година бити у знаку дешавања и манифестација који ће ускоро почети у оквиру прољећног програма. Према њеним ријечима. овај програм ће трајати од 15. априла до 25. маја, а у њега се уклапа прослава 22. априла, Дана града и слава града Спасовдан.

- Садржаји ће бити организовани са нашим партнерима из области туризма, културе, спорта и другима, тако да нас очекује Међународна конференција за туризам и инвестиције, Бањалучки полумаратон, те низ манифестација поводом Дана града. Поново ће бити одржан  "Ћевап фест" који се показао изузетно успјешним, а идеалан је за одржавање на отвореном у топлије доба године - казала је Тривићева.

Када је у питању љето, она је рекла да се ове године очекује велики број концерата, али и манифестација које се већ редовно одржавају у то доба године.

- Град ће опет организовати "Кочићев збор", а ове године као новина имаће и међународну ноту. Од ове године ћемо имати град партнер који ће све оно што се буде дешавало у оквиру те манифестације моћи да пренесе у земљу из које долазе - рекла је Тривићева.

Очекују више гостију

У Туристичкој организацији града (ТОБЛ) су рекли да вриједно раде на промоцији Бањалуке као туристичке дестинације.

- У предстојећој прољећној и љетној сезони се очекује за 30 одсто више гостију у односу на претходну годину - рекли су у ТОБЛ-у.

Локације планиране за манифестације

Трг Крајине

Парк "Петар Кочић"

Плато испред Музеја савремене умјетности РС

Парк код Народног позоришта РС

Пјешачка зона у улици Веселина Маслеше

Парк "Младен Стојановић"

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана