Grad finansijski pomaže sanaciju liftova

Srna
Grad finansijski pomaže sanaciju liftova

Banjaluka - U banjalučkom naselju Borik započela je sanacija liftova u dvije stambene zgrade, vrijedna 31.122 KM, od čega će 11.670 KM obezbijediti zajednice etažnih vlasnika, a 19.452 KM Grad Banjaluka.Iz Odjeljenja za komunalne poslove su saopštili da se radovi obavljaju u ulicama Majke Knežopoljke broj pet i Beogradskoj broj jedan, a izvodi ih preduzeće "Tri best" iz Banjaluke.

"U februaru se očekuje početak radova na sanaciji lifta u zgradi u Ulici Živojina Mišića broj 47 u vrijednosti od 25.102 KM. Zajednica etažnih vlasnika snosi troškove u iznosu od 8.534 KM, a grad 16.568 KM", naveli su u resornom odjeljenju.

Sve tri zajednice etažnih vlasnika izabrane su za ovaj vid podrške putem javnog poziva, a njihovo učešće u sufinansiranju sanacije liftova iznosi od 34 do 38 odsto.

U okviru ovog projekta, namjera grada je da pomogne građanima u finansiranju investicionog održavanja zgrada, čime se sprečava ili otklanja opasnost po život i zdravlje ljudi i obezbjeđuje sigurnost korisnika zgrade i okoline, te obezbjeđuje funkcionalnost i bezbjednost liftova.

Gradska uprava planirala je i u ovogodišnjem budžetu sredstva za sufinansiranje sanacije liftova i to u iznosu od 40.000 KM.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana