Град финансијски помаже санацију лифтова

Срна
Град финансијски помаже санацију лифтова

Бањалука - У бањалучком насељу Борик започела је санација лифтова у двије стамбене зграде, вриједна 31.122 КМ, од чега ће 11.670 КМ обезбиједити заједнице етажних власника, а 19.452 КМ Град Бањалука.Из Одјељења за комуналне послове су саопштили да се радови обављају у улицама Мајке Кнежопољке број пет и Београдској број један, а изводи их предузеће "Три бест" из Бањалуке.

"У фебруару се очекује почетак радова на санацији лифта у згради у Улици Живојина Мишића број 47 у вриједности од 25.102 КМ. Заједница етажних власника сноси трошкове у износу од 8.534 КМ, а град 16.568 КМ", навели су у ресорном одјељењу.

Све три заједнице етажних власника изабране су за овај вид подршке путем јавног позива, а њихово учешће у суфинансирању санације лифтова износи од 34 до 38 одсто.

У оквиру овог пројекта, намјера града је да помогне грађанима у финансирању инвестиционог одржавања зграда, чиме се спречава или отклања опасност по живот и здравље људи и обезбјеђује сигурност корисника зграде и околине, те обезбјеђује функционалност и безбједност лифтова.

Градска управа планирала је и у овогодишњем буџету средства за суфинансирање санације лифтова и то у износу од 40.000 КМ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана