Grad Banjaluka raspisao konkurs za dodjelu učeničkih stipendija

Srna
Grad Banjaluka raspisao konkurs za dodjelu učeničkih stipendija

Banjaluka - Grad Banjaluka raspisao je konkurs za tri vrste stipendija za učenike srednjih škola, i to prema socijalnom statusu, za uspjeh u školi i za deficitarna zanimanja, koji je otvoren do 3. oktobra.

Planirano je da u narednoj školskoj/akademskoj godini iz gradskog budžeta bude izdvojeno 1,6 miliona KM za učeničke i studentske stipendije.


Prijave na konkurs, sa potrebnom dokumentacijom, dostavljaju se Odjeljenju za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport, putem prijemne kancelarije Gradske uprave.

Učeničke stipendije na osnovu uspjeha u školi i prema socijalnom statusu iznose 80 KM, a stipendija za deficitarna zanimanja varilac, kamenorezac i tehničar modelar obuće iznosi 160 KM.

Obrasci za podnošenje zahtjeva za stipendiju mogu se preuzeti ispred prijemne kancelarije u Gradskoj upravi ili na sajtu Gradske uprave.

Iz Gradske uprave navode da sve informacije o ovom konkursu zainteresovani mogu dobiti putem telefona na broj 051/244-496 ili direktno u kancelariji broj 23 Gradske urpave.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana