Grad Banjaluka ponovo prodaje halu bivšeg “Unisa”

Vesna Popović
Grad Banjaluka ponovo prodaje halu bivšeg “Unisa”

Banjaluka - Grad je ponudio na prodaju halu i okolno zemljište u Poslovnoj zoni “Ramići” za početnu cijenu od 6,9 miliona KM, a od prodaje zgrada i građevinskog zemljišta do sada se u gradsku kasu slilo 4,8 miliona KM.

Površina objekta je 30.413 metara kvadratnih, a građevinske parcele 50.877 kvadrata. Oglas za prodaju objavljen je juče i ostaje otvoren do 6. avgusta, a ponovljena licitacija biće održana dva dana kasnije, 8. avgusta.

Načelnik Odjeljenja za lokalni ekonomski razvoj Radenko Laketić je rekao da licitacija mora biti ponovljena, jer se na prethodnu niko nije javio.

- Ako se ovaj put niko ne javi, razmotrićemo druge opcije - rekao je Laketić.

Dodao je da osim ove aktivnosti na djelu poslovne zone na prostru bivše fabrike “Unis VHVT” pripremaju jednu parcelu za prodaju.

- Na njoj se trenutno nalaze zgrade koje su predviđene za rušenje. Već na idućoj sjednici Skupštine grada trebalo bi da bude donesena odluka o prodaji tog zemljišta. To je za sada posljednja parcela koju ćemo moći ponuditi na prodaju u Ramićima. Da bismo ponudili drugo zemljište na prodaju potrebno je promijeniti regulacioni plan - rekao je Laketić.

Napomenuo je da je grad prošle sedmice na licitaciji prodao jednu parcelu u poslovnoj zoni u okviru nastojanja da se razviju i prošire privredne djelatnosti.

- Kupac je firma “Elas metalekspert”, domaća kompanija sa višegodišnjim iskustvom u metalskom sektoru. Ova, izvozno orijentisana firma, koja u Ramićima namjerava da otvori novi proizvodni pogon za parcelu od 6.805 kvadratnih metara platiće 201.000 KM - rekao je Laketić.

Kazao je da za sada u jedinoj gradskoj poslovnoj zoni trenutno djeluje 16 preduzeća, a grad je od prodaje zemljišta i objekata u Ramićima ostvario prihod od 4,8 miliona KM.

Ulaganja u razvoj

Radenko Laketić je rekao da je dosta uloženo u razvoj poslovne zone u Ramićima.

- Do sada su u razvoj infrastrukture uložena više od tri miliona KM, uključujući i 500.000 KM donatorskih sredstava Američke agencije za razvoj (USAID) - kazao je Laketić.

  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana