Град Бањалука поново продаје халу бившег “Униса”

Весна Поповић
Град Бањалука поново продаје халу бившег “Униса”

Бањалука - Град је понудио на продају халу и околно земљиште у Пословној зони “Рамићи” за почетну цијену од 6,9 милиона КМ, а од продаје зграда и грађевинског земљишта до сада се у градску касу слило 4,8 милиона КМ.

Површина објекта је 30.413 метара квадратних, а грађевинске парцеле 50.877 квадрата. Оглас за продају објављен је јуче и остаје отворен до 6. августа, а поновљена лицитација биће одржана два дана касније, 8. августа.

Начелник Одјељења за локални економски развој Раденко Лакетић је рекао да лицитација мора бити поновљена, јер се на претходну нико није јавио.

- Ако се овај пут нико не јави, размотрићемо друге опције - рекао је Лакетић.

Додао је да осим ове активности на дјелу пословне зоне на простру бивше фабрике “Унис ВХВТ” припремају једну парцелу за продају.

- На њој се тренутно налазе зграде које су предвиђене за рушење. Већ на идућој сједници Скупштине града требало би да буде донесена одлука о продаји тог земљишта. То је за сада посљедња парцела коју ћемо моћи понудити на продају у Рамићима. Да бисмо понудили друго земљиште на продају потребно је промијенити регулациони план - рекао је Лакетић.

Напоменуо је да је град прошле седмице на лицитацији продао једну парцелу у пословној зони у оквиру настојања да се развију и прошире привредне дјелатности.

- Купац је фирма “Елас металексперт”, домаћа компанија са вишегодишњим искуством у металском сектору. Ова, извозно оријентисана фирма, која у Рамићима намјерава да отвори нови производни погон за парцелу од 6.805 квадратних метара платиће 201.000 КМ - рекао је Лакетић.

Казао је да за сада у јединој градској пословној зони тренутно дјелује 16 предузећа, а град је од продаје земљишта и објеката у Рамићима остварио приход од 4,8 милиона КМ.

Улагања у развој

Раденко Лакетић је рекао да је доста уложено у развој пословне зоне у Рамићима.

- До сада су у развој инфраструктуре уложена више од три милиона КМ, укључујући и 500.000 КМ донаторских средстава Америчке агенције за развој (УСАИД) - казао је Лакетић.

  

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана