Goran Selak, predsjednik Gradskog odbora (GO) SP: Socijalisti jačaju redove

Vesna Popović
Goran Selak, predsjednik Gradskog odbora (GO) SP: Socijalisti jačaju redove

Banjalukalj - Socijalisti su u gradu proveli izbore unutar partije i podmladili članstvo, imamo oko 10.000 glasača, a uskoro će se stranci pridružiti nekoliko stotina novih članova.

Rekao je to predsjednik Gradskog odbora (GO) Socijalističke partije Goran Selak koji je ujedno i najmlađi predsjednik najvećeg GO ove stranke.

- Želim da zahvalim svima koji su u meni prepoznali nekoga ko može biti prvi među jednakima. Bilo je još dobrih kandidata, spremnih na naporan rad koji nas očekuje u predstojećoj predizbornoj kampanji. Zadatak novog sastava gradske organizacije jeste da opravdamo povjerenje članstva, ali i predsjednika Petra Đokića - kazao je Selak.

Dodao je da su izbori u 2016. godini pokazali da SP u Banjaluci, ima izbornu bazu oko 10.000 glasača, te da će u narednom mjesecu učlaniti nekoliko stotina novih  članova. - Želimo kroz omasovljenje da dobijemo povjerenje uticajnih ličnosti iz grada, biće tu sportista, značajnih privrednika, kulturnih radnika. Neke od njih, poput rukometaša Borca, Đorđa Čelića smo već predstavili, međutim to je samo početak. Drago nam je što i sportisti u SP prepoznaju stranku koja njeguje pozitivne vrijednosti - naveo je Selak.

Kazao je da je zadovoljen radom socijalista u Skupštini grada, te kadrova koji su direktori gradskih ustanova ili preduzeća i radom načelnika odjeljenja.

- Potpredsjednik gradskog parlamenta Milan Milaković je vođa tima i ima mandat da u trenutku procjenjuje koje su odluke u skladu sa interesima građana i partije. Odbornici Darko Milošević i Mišo Kovačević aktivni su u svojim oblastima - naveo je Selak.

Istakao je da činjenica da među odbornicima SP-a nije bilo preletača pokazuje da nisu pogriješili u izboru kadrova.

Smatra da gradonačelnik Igor Radojičić ima težak posao i da je do sada pokazao zrelost u vođenju grada.

- Koalicija je stabilna, odnosi u njoj su partnerski. Postoji vizija razvoja i sve dok je tako, nemamo razloga da budemo nezadovoljni - naveo je Selak.

Kada je riječ o klubu odbornika SP-a kazao je da su u planu novine u njihovom radu.

- Pred svaku Skupštinu grada  klub će održavati  sastanke za izvršnim odborom GO na kojima će se razmatrati materijali koji će biti na dnevnom redu. Formiraće se i savjeti za različite oblasti kao što je privreda, sport ili obrazovanje.  Njih će činiti ljudi koji nisu članovi partije, i oni će biti savjetnici koji će predlagati rješenja - naveo je Selak i dodao da je u organima vlasti na lokalnom i republičkom nivou pedesetak kadrova GO SP.

- Neki od njih su aktivni, dok ima i onih za koje mogu reći da su zaboravili na rad u organima partije. Sa svima njima ću razgovarati kako bi se značajnije aktivirali - naglasio je Selak i precizirao je da je cilj da se radi u interesu svih, a da lične interese terba ostaviti po strani.

Iskusni kadrovi

Goran Selak smatra da su kadrovi SP-a dovoljno iskusni i dokazane patriote te da mogu obavljati najodgovornije pozicije u zemlji.

- Petar Đokić bi bio idealan predsjednik RS. Naravno to pitanje će biti predmet razgovora na nivou koalicije i unutar nje će se donijeti i konačna odluka. Na nama je da, smislenom politikom, politikom socijalne pravde i jednakosti pokušamo da popravimo rezultat koji smo postigli na posljednjim izborima kako bismo proširili u Narodnoj skupštini Klub poslanika, ali i Parlamentarnoj skupštini BiH. Spremamo strategiju kako bi u oktobru iz izborne jedinice tri u parlamentu sjedila najmanje četiri narodna poslanika. Nekima to sada izgleda nerealno, međutim veoma skoro će SP u Banjaluci biti jača sa novim članovima - istakao je Selak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana