Горан Селак, предсједник Градског одбора (ГО) СП: Социјалисти јачају редове

Весна Поповић
Горан Селак, предсједник Градског одбора (ГО) СП: Социјалисти јачају редове

Бањалукаљ - Социјалисти су у граду провели изборе унутар партије и подмладили чланство, имамо око 10.000 гласача, а ускоро ће се странци придружити неколико стотина нових чланова.

Рекао је то предсједник Градског одбора (ГО) Социјалистичке партије Горан Селак који је уједно и најмлађи предсједник највећег ГО ове странке.

- Желим да захвалим свима који су у мени препознали некога ко може бити први међу једнакима. Било је још добрих кандидата, спремних на напоран рад који нас очекује у предстојећој предизборној кампањи. Задатак новог састава градске организације јесте да оправдамо повјерење чланства, али и предсједника Петра Ђокића - казао је Селак.

Додао је да су избори у 2016. години показали да СП у Бањалуци, има изборну базу око 10.000 гласача, те да ће у наредном мјесецу учланити неколико стотина нових  чланова. - Желимо кроз омасовљење да добијемо повјерење утицајних личности из града, биће ту спортиста, значајних привредника, културних радника. Неке од њих, попут рукометаша Борца, Ђорђа Челића смо већ представили, међутим то је само почетак. Драго нам је што и спортисти у СП препознају странку која његује позитивне вриједности - навео је Селак.

Казао је да је задовољен радом социјалиста у Скупштини града, те кадрова који су директори градских установа или предузећа и радом начелника одјељења.

- Потпредсједник градског парламента Милан Милаковић је вођа тима и има мандат да у тренутку процјењује које су одлуке у складу са интересима грађана и партије. Одборници Дарко Милошевић и Мишо Ковачевић активни су у својим областима - навео је Селак.

Истакао је да чињеница да међу одборницима СП-а није било прелетача показује да нису погријешили у избору кадрова.

Сматра да градоначелник Игор Радојичић има тежак посао и да је до сада показао зрелост у вођењу града.

- Коалиција је стабилна, односи у њој су партнерски. Постоји визија развоја и све док је тако, немамо разлога да будемо незадовољни - навео је Селак.

Када је ријеч о клубу одборника СП-а казао је да су у плану новине у њиховом раду.

- Пред сваку Скупштину града  клуб ће одржавати  састанке за извршним одбором ГО на којима ће се разматрати материјали који ће бити на дневном реду. Формираће се и савјети за различите области као што је привреда, спорт или образовање.  Њих ће чинити људи који нису чланови партије, и они ће бити савјетници који ће предлагати рјешења - навео је Селак и додао да је у органима власти на локалном и републичком нивоу педесетак кадрова ГО СП.

- Неки од њих су активни, док има и оних за које могу рећи да су заборавили на рад у органима партије. Са свима њима ћу разговарати како би се значајније активирали - нагласио је Селак и прецизирао је да је циљ да се ради у интересу свих, а да личне интересе терба оставити по страни.

Искусни кадрови

Горан Селак сматра да су кадрови СП-а довољно искусни и доказане патриоте те да могу обављати најодговорније позиције у земљи.

- Петар Ђокић би био идеалан предсједник РС. Наравно то питање ће бити предмет разговора на нивоу коалиције и унутар ње ће се донијети и коначна одлука. На нама је да, смисленом политиком, политиком социјалне правде и једнакости покушамо да поправимо резултат који смо постигли на посљедњим изборима како бисмо проширили у Народној скупштини Клуб посланика, али и Парламентарној скупштини БиХ. Спремамо стратегију како би у октобру из изборне јединице три у парламенту сједила најмање четири народна посланика. Некима то сада изгледа нереално, међутим веома скоро ће СП у Бањалуци бити јача са новим члановима - истакао је Селак.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана