Gastronomska manifestacija u subotu u Banjaluci: Najbolji ćevapi začinjeni pjesmom

Vesna Popović
Gastronomska manifestacija u subotu u Banjaluci: Najbolji ćevapi začinjeni pjesmom

Banjaluka - Banjalučki ćevap je gastronomski brend grada na Vrbasu koji treba zaštiti i promovisati, a korak ka tome je prvi "Ćevap fest" koji će u subotu na "Krašovom" parkingu biti održan u čast ovog specijaliteta.

Pored slasnih ćevapa, koje će za posjetioce od 11 do 23.30 časa pripremati čak šest roštiljnica i prodavati po popularnim cijenama, biće upriličen i bogat kulturno-zabavni program. Gradonačelnik Igor Radojičić je rekao da ovom manifestacijom zatvaraju zimsku turističku sezonu.

- Želimo da ova manifestacija postane tradicionalna i da privuče domaće i strane posjetioce - rekao je Radojičić.

Gosti će moći da uživaju i u domaćim pićima i to "Banjalučke pivare", MB "Impeksa", vinarije "Jungić" i "Vitaminke". Radojičić je kazao da je grad pokrenuo zaštitu geografskog porijekla i naziv banjalučkog ćevapa.

- Želimo da zaštitimo taj brend tako da ga neko ne bi mogao zloupotrebljavati - naveo je Radojičić.

Dodao je da ove godine nije planiran poseban program dočeka Pravoslavne nove godine.

- Festival će trajati do 23.30 časova, a u ponoć će biti služena liturgija u Hramu Hrista Spasitelja - kazao je on. 

Promoter manifestacije Nebojša Kuštrinović je rekao da "banjalučki ćevap" kao brend zaslužuje daleko više pažnje.

- Ovih dana Banjaluka je bila prebukirana turistima sa svih strana i siguran sam da nijedan nije otišao, a da nije probao naš ćevap. Onaj ko to nije učinio slobodno može reći da nije bio u Banjaluci - kazao je Kuštrinović. 

Zbog održavanja manifestacije parking "Kraš" je van funkcije do 15. januara. Govoreći o aktuelnim pitanjima u gradu Radojičić je rekao da je rekonstrukcija "parkića" počela 25. septembru, te da je rok za završetak 120 dana.

- On će biti ispoštovan ako to dozvole vremenski uslovi - kazao je Radojičić.

Komentarišući zahtjev za oslobađanje plaćanja autobuske karte, koji su juče Gradskoj upravi predali roditelji sa četvoro i više djece i odbornik PDP-a Draško Stanivuković, Radojičić je istakao da je budžet usvojen, a gradski prevoz u rukama privatnika.

- To bi značilo da grad mora refundirati iznose za karte kroz budžet, te bi za tako nešto trebalo obezbijediti dodatna sredstva. Ko god da je imao ovaj prijedlog mogao ga je dostaviti prije usvajanja budžeta - kazao je Radojičić.

Revizija

Igor Radojičić je rekao da je grad zatražio od Pravobranilaštava RS da podnese zahtjev Vrhovnom sudu RS za reviziju presude Okružnog suda u Banjaluci koja se odnosi na zemljište Poljoprivredne škole. Prema toj presudi ova škola je vlasnik, a ne korisnik nepokretnosti u Drakuliću, Lazarevu i Dervišima.

- Žalimo se jer odluka Okružnog suda nije povoljna za grad. Nisu pravilno utvrđene činjenice - kazao je Radojičić

Zabavni program

- 11 časova nastup KUD-ova 

- 13.30 časova Milorad Telebak govori o srpskom jeziku

- 14.45 časova nastup stendap komičara

- 19 časova nastup tamburaša, pa benda "Odeon"

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana