Гастрономска манифестација у суботу у Бањалуци: Најбољи ћевапи зачињени пјесмом

Весна Поповић
Гастрономска манифестација у суботу у Бањалуци: Најбољи ћевапи зачињени пјесмом

Бањалука - Бањалучки ћевап је гастрономски бренд града на Врбасу који треба заштити и промовисати, а корак ка томе је први "Ћевап фест" који ће у суботу на "Крашовом" паркингу бити одржан у част овог специјалитета.

Поред сласних ћевапа, које ће за посјетиоце од 11 до 23.30 часа припремати чак шест роштиљница и продавати по популарним цијенама, биће уприличен и богат културно-забавни програм. Градоначелник Игор Радојичић је рекао да овом манифестацијом затварају зимску туристичку сезону.

- Желимо да ова манифестација постане традиционална и да привуче домаће и стране посјетиоце - рекао је Радојичић.

Гости ће моћи да уживају и у домаћим пићима и то "Бањалучке пиваре", МБ "Импекса", винарије "Јунгић" и "Витаминке". Радојичић је казао да је град покренуо заштиту географског поријекла и назив бањалучког ћевапа.

- Желимо да заштитимо тај бренд тако да га неко не би могао злоупотребљавати - навео је Радојичић.

Додао је да ове године није планиран посебан програм дочека Православне нове године.

- Фестивал ће трајати до 23.30 часова, а у поноћ ће бити служена литургија у Храму Христа Спаситеља - казао је он. 

Промотер манифестације Небојша Куштриновић је рекао да "бањалучки ћевап" као бренд заслужује далеко више пажње.

- Ових дана Бањалука је била пребукирана туристима са свих страна и сигуран сам да ниједан није отишао, а да није пробао наш ћевап. Онај ко то није учинио слободно може рећи да није био у Бањалуци - казао је Куштриновић. 

Због одржавања манифестације паркинг "Краш" је ван функције до 15. јануара. Говорећи о актуелним питањима у граду Радојичић је рекао да је реконструкција "паркића" почела 25. септембру, те да је рок за завршетак 120 дана.

- Он ће бити испоштован ако то дозволе временски услови - казао је Радојичић.

Коментаришући захтјев за ослобађање плаћања аутобуске карте, који су јуче Градској управи предали родитељи са четворо и више дјеце и одборник ПДП-а Драшко Станивуковић, Радојичић је истакао да је буџет усвојен, а градски превоз у рукама приватника.

- То би значило да град мора рефундирати износе за карте кроз буџет, те би за тако нешто требало обезбиједити додатна средства. Ко год да је имао овај приједлог могао га је доставити прије усвајања буџета - казао је Радојичић.

Ревизија

Игор Радојичић је рекао да је град затражио од Правобранилаштава РС да поднесе захтјев Врховном суду РС за ревизију пресуде Окружног суда у Бањалуци која се односи на земљиште Пољопривредне школе. Према тој пресуди ова школа је власник, а не корисник непокретности у Дракулићу, Лазареву и Дервишима.

- Жалимо се јер одлука Окружног суда није повољна за град. Нису правилно утврђене чињенице - казао је Радојичић

Забавни програм

- 11 часова наступ КУД-ова 

- 13.30 часова Милорад Телебак говори о српском језику

- 14.45 часова наступ стендап комичара

- 19 часова наступ тамбураша, па бенда "Одеон"

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана