Електрокрајина: За бољи напон 1,7 милиона КМ

Сања Амиџић
Електрокрајина: За бољи напон 1,7 милиона КМ

Бањалука - За изградњу нове и обнову постојеће електромреже на подручју града у току ове године предузеће “Електрокрајина” издвојиће 1,7 милиона марака, а у току је изградња нових трафо-станица у мјесним заједницама Мотике и Куљани.

Портпарол овог предузећа Предраг Клинцов рекао је да ће ускоро почети изградња трафо-станица и нисконапонске мреже у насељима Горња Чесма и Кмећани, те улици Косте Јарића на Веселом бријегу.

- Ради побољшања напона електричне енергије у току 2015. године планирана је изградња трафо-станица у улици Милана Бранковића на Кочићевом вијенцу, као и у приградским насељима Доња Кола, Пријечани и Залужани - објаснио је Клинцов.

Он је додао да ће се радити и на повећању снаге постојећих трафо-станица у насељима Трла, Петрићевац, Мотике, Куљани, Пријечани, Рекавице, Јаворани, Лауш, Чесма, Српске топлице, Врбања и Стричићи.

На подручју Бањалуке у прва три мјесеца ове године изграђено је шест трафо-станица са нисконапонском мрежом.

- Боље снабдијевање електричном енергијом добили су становници насеља Голеши, Пријечани, Полићи, Шарговац, те дијелови мјесне заједнице Пискавица - казао је Клинцов.

Додао је да је у Драгочају завршена изградња трафо-станице за боље напајање домаћинстава електричном енергијом, те да је у том насељу при крају подизање нових стубова.

- У току је обнова нисконапонске мреже у насељима Јаруге, Тамбурићи, Лолићи, Кумсале, Тузле и Борковићи - казао је Клинцов.

Мјештани насеља Конотари у мјесној заједници Кола траже замјену постојећих дрвених стубова јер су у лошем стању.

- Када су лоши временски услови, често немамо струје или је напон слаб, због чега жице варниче и кваре кућне апарате - казао је мјештанин Драган Ђукић.

Стубови

У току ове године планирана је и замјена дрвених електричних стубова бетонским.

- Стубови ће бити замијењени на правцу од Сарачице према Бронзаном Мајдану, те од насеља Буквалек према Колима - казао је Клинцов.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана