Дворана ниче на мјесту Шопинг центра

Дворана ниче на мјесту Шопинг центра 20.03.2018 10:47 | Весна Поповић

Бањалука - Бањалука је корак ближе да добије још једну спортску дворану, и то у објекту некадашњег Шопинг центра, а уколико реализацаја тог пројекта буде ишла према плану Градске управе, врата дворане требало би да буду отворена до краја ове године.

Да би што прије почела реконструкција објекта у Јеврејској улици, град ће наредних дана расписати тендер за избор извођача радова. За промјену намјене Шопинг центра у спортску дворану планирана су 1,02 милиона марака.

- Припреме за реализацију овог пројекта почеле су још прошле године рашчишћавањем власничких односа и уклањањем остатака некадашњих пословних простора.  Објавом тендера кренуће конкретна реализација планова за реконструкцију Шопинг центра, највећег овогодишњег пројекта из области спортске инфраструктуре - рекли су у Градској управи.

Навели су да је, према пројекту, предвиђена пренамјена овог тренутно девастираног простора у савремену спортску дворану у укупној површини од 2.110 квадратних метара.

- С обзиром на то да ће тендер бити расписан наредних дана, очекује се да би пристигле понуде заинтересованих компанија требало да буду отворене половином идућег мјесеца. Према тендерској документацији, изабрани извођач радова имаће обавезу да објекат заврши у року од шест мјесеци - рекли су у Градској управи.

Напоменули су да ће новац потребан за реализацију овог пројекта од 1,02 милиона КМ бити осигуран из више извора.

- Највећи дио новца требало би да буде осигуран мимо градске касе, односно из екстерних извора. Ипак, предвидјели смо и могућност дјелимичног учешћа града уколико буде потребе, а и то у оквиру овогодишње емисије обвезница - рекли су у Градској управи.

Иницијативу за преуређење центра у спортску дворану покренуо је Спортски центар "Борик", и то прије неколико година. Директор ове јавне установе Манојла Зрнић сматра да ће тај нови простор ублажити хронични недостатак спортске инфраструктуре у граду.

- Због великих захтјева клубова за простором за тренинге, веома су оптерећени капацитети дворана у Борику и Обилићеву. Нова дворана у такозваном Шопинг центру са додатним простором требало би да доведе до побољшања услова за тренинге. Простор који ће град добити далеко је већи, чиме ће бити могуће да два клуба истовремено имају тренинге, што до сада није случај са дворанама у Борику и Обилићеву - навео је Зрнић.

Додао је да ће нова дворана, прије свега, пуно значити рукометним, кошаркашким те одбојкашким клубовима, али и за борилачке спортове.

Дворана код Гимназије

Осим нове дворане у објекту Шопинг центра, градоначелник Игор Радојичић је више пута најављивао да би ове године требало да почне изградња и спортске дворане код Гимназије. Тај пројекат би требало да буде реализован путем јавно-приватног партнерства.  © Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица